Geen objecten gevonden

Terug naar overzicht

Duurzaam Wonen | groot onderhoud en duurzame verbetering

Andel, Giessen, Sleeuwijk, Veen, Werkendam, Woudrichem, Zaltbommel

Over dit project

Duurzaam en comfortabel wonen zónder huurverhoging

Samen investeren we in energiezuinige en duurzame woningen. Goed voor het milieu én meestal ook voor uw portemonnee. Wij willen dat onze woningvoorraad in 2030 gemiddeld een energielabel A hebben. In 2022 verduurzamen we in totaal zo’n 240 huurwoningen verspreid in de gemeenten Altena en Zaltbommel. In april 2022 startten we met de werkzaamheden aan 139 woningen in Andel, Giessen, Sleeuwijk, Veen, Werkendam, Woudrichem en Zaltbommel.

Wat hebben we al gedaan én wat gaan we nog doen?
Iedere woning is anders. Dit betekent dat de werkzaamheden per woning kunnen verschillen. De werkzaamheden bestaan uit onderhoud en verduurzaming. Wij voeren deze werkzaamheden zoveel mogelijk achter elkaar uit. Zodat de overlast zo kort mogelijk duurt. Bij de meeste woningen zijn onderstaande werkzaamheden al bijna allemaal uitgevoerd, denk aan:

• vloer- en/of dakisolatie
• vervangen enkel glas en/of oud dubbel glas door hoogrendementsglas (HR++)
• vervangen voordeur
• schilderwerk van houten kozijnen en deuren
• dichtmaken van kieren en naden

Gevelisolatie uitgesteld naar begin 2023
De oorzaak ligt in de strengere toepassing van de flora en fauna wetgeving. Op dit moment worden voor diverse straten en wijken een onderzoek verricht naar de aanwezigheid van beschermde diersoorten. Na afronding van dit traject wordt zo spoedig mogelijk gestart met het aanbrengen van de gevelisolatie. De verwachting is dat we daarmee in februari 2023 kunnen starten.

Geen huurverhoging
De werkzaamheden voeren we uit zonder de huur te verhogen. Op deze manier houden we woonlasten betaalbaar. Goed nieuws voor onze bewoners dus. In deze tijd is de energierekening natuurlijk sterk afhankelijk van de gasprijs.  

Keuze voor zonnepanelen
Bewoners van een rij-, hoek- of tussenwoning kunnen kiezen voor zonnepanelen. Hier betalen ze een maandelijkse vergoeding voor via de servicekosten. Met zonnepanelen krijgen bewoners een eigen energiebron aan huis. Dit verlaagt de woonlasten. Voor het plaatsen van zonnepanelen werken we samen met het bedrijf Wocozon. Wocozon is een stichting die niet gericht is op winst. Zij levert alleen zonnepanelen aan huurders van sociale huurwoningen. We werken graag samen met Wocozon omdat we hetzelfde doel hebben: lagere woonlasten voor huurders.

Rond december 2022 ontvangen de bewoners van de betrokken woningen een brief van Wocozon met daarin het aanbod over de mogelijkheden voor het kiezen van zonnepanelen.

Meer weten over Wocozon? Kijk op www.wocozon.nl.

Meer weten? Neem contact met ons op
Neem contact op met projectleiders Davey Lovink en John Bakkeren via telefoonnummer 088 – 520 4000. Of bekijk de veelgestelde vragen over onze duurzaamheidsprojecten.

Laatste update: november 2022

 

 


Algemeen

  • Plaats Andel, Giessen, Sleeuwijk, Veen, Werkendam, Woudrichem, Zaltbommel

Planning

  • Duur van onderhoud Najaar 2022 klaar
  • Status In uitvoering
  • Planning Start april 2022
  • Partijen

  • Aannemer Wits Zuid, Caspar de Haan en Van Son Onderhoud en Schilderwerken
  • Eigenaar Bazalt Wonen