Werken bij Bazalt Wonen

Bouwlinie Bos

Ons Bouwlinie Bos maakt de wereld een beetje groener

Het bouwen van huizen is belastend voor het klimaat. Voor de bouw en de productie van bouwmaterialen zijn veel grondstoffen en energie nodig. Bovendien komt bij de productie van bouwmaterialen CO2 vrij. Wij vinden dat wij, als Bazalt Wonen en dochteronderneming Bouwlinie, iets terug mogen doen voor het milieu. Daarom laten we sinds 2019 voor elke opgeleverde woning nieuwe bomen planten. Zo komt in de komende jaren ons eigen bos tot stand! Bomen nemen CO2 en fijnstof op uit de lucht en leveren er zuurstof voor terug.

De Bouwlinie bomen zijn op diverse plekken in ons eigen land én daarbuiten geplant. Sinds 10 november, op de Landelijke Boomfeestdag, groeit het Bouwlinie Bos ook in ons eigen werkgebied, in het nieuwe Wandelpark de Lankert in Eethen. De eerste 40 bomen staan in de grond!

Wij gaan voor duurzaam
Bij Bazalt Wonen en Bouwlinie streven we ernaar om duurzaam te denken bij alle keuzes die we maken. Groot of klein. Zo willen we de impact van ons werk op het milieu stap voor stap verkleinen. Onze huurders, de kopers van onze nieuwbouwwoningen en de partners waar we mee samenwerken betrekken we bij ons streven naar verduurzaming. Samen met hen willen we ons steentje bijdragen aan een fijne en gezonde woonomgeving voor iedereen. Het planten van bomen is één van de manieren waarop we dat doen.

Wij bouwen duurzaam
Onze dochteronderneming Bouwlinie
Alles over:
Duurzaamheidsambitie