Werken bij Bazalt Wonen

Een groene tuin

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend.

Het is tijd om samen de tuin in te gaan, want in de tuin begint het! We kunnen onze buitenruimte zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. Denk hierbij aan het vervangen van tegels voor groen en het opvangen van regenwater. Dit is makkelijk te doen én heeft direct resultaat. Dus laten we met elkaar zorgen voor een groene omgeving!

Aan de slag!
Door onze tuinen te vergroenen worden ze mooier, levendiger én klimaatbestendig. Minder tegels in de tuin heeft veel voordelen: het regenwater kan in de bodem wegzakken en het grondwater aanvullen, de tuin wordt op hete zomerse dagen minder warm en je biedt leefruimte aan vogels, bijen en vlinders. 

Vergroenen met bewoners

Steeds meer inwoners verzinnen leuke bewonersinitiatieven voor een nog groenere wijk. Als Bazalt Wonen stimuleren en ondersteunen wij deze initiatieven. 

  • Groen op het Kloosterhof
    De wens vanuit bewoners van het Kloosterhof in Woudrichem was om meer groen te creëren in het hofje. Met ondersteuning vanuit de gemeente Altena en Bazalt Wonen staken de bewoners de handen uit de mouwen. Zo hadden we het afgelopen voorjaar al tegels eruit gehaald en plaats gemaakt voor extra groenvakken in de straat. De komende periode gaan we samen met de buurt nog aan de slag voor extra geveltuintjes en zullen we regentonnen plaatsen. 

 

Oops, an error occurred! Code: 2023020405320085f9c0b7
Onze groene projecten
Groene Burendag 2022 Het Bouwlinie Bos