Overlast melden

Iedereen die buren heeft, zal ze ongetwijfeld wel eens horen. Normale woongeluiden en af en toe een feestje of klusgeluiden - het hoort er gewoon bij. Maar als de geluiden van uw buren u blijven storen, worden ze natuurlijk een grote bron van ergernis. Wat kunt u doen bij (geluids)overlast?

  • Probeer eerst vast te stellen waar u precies last van heeft en op welke momenten u er last van heeft. Dat maakt het makkelijker uit te leggen aan uw buren.
  • Ga dan met uw buren in gesprek. Wacht niet te lang. Misschien weten uw buren helemaal niet dat ze overlast veroorzaken en is het voor hen een kleine moeite er iets aan te doen.
  • Blijf rustig. Soms kunt u beter eerst even uw irritatie laten zakken en daarna pas naar uw buren gaan.
  • Denk samen met uw buren na over mogelijke oplossingen. Misschien kunnen ze hun schoenen uitdoen als ze thuiskomen? Of alleen op de trompet oefenen als u op uw werk bent? Misschien kunt u klusgeluiden wel accepteren zolang ze niet op zondag door de muren dringen?
  • Maak duidelijke en heldere afspraken.

Meer weten over in gesprek gaan met de buren? Lees dan deze folder of het Burenboekje.

Houdt de overlast niet op? Meld dan uw overlast direct via het meldingsformulier overlast. U kunt ook contact opnemen met onze woonconsulenten via telefoonnummer 088 - 520 4000.

Buurtbemiddeling

Zoekt u bemiddeling bij een burenruzie?
Woont u in Zaltbommel? Dan kunt u ook een beroep doen op ElkWelzijn, bereikbaar via telefoonnummer 0345 - 515 227.

Woont u in het land van Heusden en Altena? Dan kunt u een beroep doen op Surplus, bereikbaar via telefoonnummer 0162 - 74 86 00 of per e-mail: bbaltena@surplus.nl.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden