Huren in een VvE complex

Sommige woningen van Bazalt Wonen zijn onderdeel van een appartementengebouw. De woningen in zo'n woongebouw kunnen van meerdere eigenaren zijn. Naast huurders wonen er dan ook mensen die hun woning hebben gekocht. In een gebouw met verschillende eigenaren moet volgens de wet een VvE (Vereniging van Eigenaren) worden opgericht.

Wat doet een VvE?

Een VvE zorgt voor het beheer en het onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten van het woongebouw. Denk hierbij aan algemene ruimtes zoals de hal, gangen en het dak. Ook installaties zoals liften vallen onder de VvE.

In een VvE betalen alle eigenaren samen de kosten voor het onderhoud van de algemene ruimten en installaties. Een Vereniging van Eigenaren kan het onderhoud uitbesteden aan een professionele beheerder. De Vereniging van Eigenaren houdt minimaal één keer per jaar een ledenvergadering waarbij gezamenlijke besluiten worden genomen. Bazalt Wonen is samen met alle andere eigenaren bij deze vergadering aanwezig. Daarnaast heeft een Vereniging van Eigenaren een bestuur, waarin een aantal eigenaren zitten. Soms zit Bazalt Wonen in het bestuur, maar meestal zijn bestuursleden eigenaren van één woning in het complex. Het bestuur zorgt ervoor dat de genomen besluiten ook uitgevoerd worden.

Huishoudelijk reglement

Verenigingen van Eigenaren hebben soms een huishoudelijk reglement. In een huishoudelijk reglement staan bijvoorbeeld:

  • afspraken en regels over het gebruik en beheer van het woongebouw;
  • normen over gedrag van bewoners en overlast;
  • afspraken over het melden van storingen.

De afspraken zijn gemaakt tussen de eigenaren van de woningen in het woongebouw. Alle bewoners van het woongebouw, dus ook de mensen die een woning huren van een van de eigenaren, moeten het huishoudelijk reglement naleven. Wij zorgen ervoor dat u als huurder een exemplaar van het Huishoudelijk Reglement krijgt als dat er is. Als er een verschil zit tussen de Algemene Huurvoorwaarden van Bazalt Wonen en het Huishoudelijk Reglement in uw woongebouw gaat het Huishoudelijk Reglement voor.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden