Ongedierte

Ongedierte kan uw woongenot aardig verstoren. Vaak is het een gevolg van rondslingerende etensresten. Hebt u last van ongedierte? Begin dan zo snel mogelijk met het bestrijden hiervan. Lukt dat niet en is de plaag zo groot dat de gezondheid van u en anderen in gevaar komt door het ongedierte? Meld het probleem dan bij Bazalt Wonen en bij de gemeente.

U kunt dit doen door hierboven in te loggen via MijnBazalt en een reparatie aan te vragen. Ook kunt u contact opnemen met onze medewerkers via telefoonnummer 088 - 520 4000.

Wat u zelf kunt doen?

Kakkerlakken, muizen, ratten en dergelijke vermeerderen zich snel. Bovendien dragen ze ziekten met zich mee. Daarom is het belangrijk dat u het ongedierte snel aanpakt en het liefst voorkomt dat ze zich in uw woning nestelen. Hoe?

  • Berg etenswaren goed op.
  • Houd uw huis schoon.
  • Heeft u klein ongedierte zoals muizen, kakkerlakken, slakken, mieren of zilvervisjes? Koop dan lokdoosjes bij de drogist of de bouwmarkt.
  • Lukt het niet om het ongedierte te bestrijden? Dan moet u dit melden bij Bazalt Wonen en de gemeente. Bazalt Wonen pakt de plaag alleen aan als het ongedierte moeilijk te bestrijden omdat u bijvoorbeeld zelf niet de veroorzaker bent of als het probleem zich in heel de straat voor doet.
  • Ziet u veel wespen? Dan zit er waarschijnlijk een wespennest in de buurt. Neem dan contact met ons op. Wij schakelen een gespecialiseerde ongediertebestrijder in om het wespennest te laten verwijderen.
  • Heeft u last van bijen of hommels? Omdat dat beschermde dieren zijn, mag u die niet bestrijden. U kunt wel vragen of een imker het volk komt verwijderen. Hiervoor kunt u contact opnemen met een imker. Ook kunt u informatie krijgen bij de Nederlandse Bijenhouders Vereniging in Wageningen, www.bijenhouders.nl, telefoon 0317 - 42 24 22.
  • Ziet u vleermuizen? Ook dat zijn beschermde diere, u mag ze niet verjagen of doden. Soms komt een vleermuis per ongeluk in een woning terecht. Probeer hem niet te vangen. Het openzetten van een raam of deur in die ruimte is vaak al voldoende om de vleermuis naar buiten te laten vliegen. Heeft u overlast van vleermuizen? Neem dan contact op met Natuur- & Vogelwacht in Dordrecht, telefoon 078 - 6213921, www.vogelwacht.eu

Meer weten? Kijk voor meer informatie over ongediertebestrijding op de website van de GGD.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden