Nieuwsbericht

10e editie van Dag van de Duurzaamheid

Publicatiedatum: 10-10-2018

Voor de tiende keer is het Dag van de Duurzaamheid.

Op woensdag 10 oktober laten 8.000 scholen, honderden bedrijven, tientallen gemeenten en duizenden particulieren zien dat duurzaamheid leeft. Speciaal voor de jubileumeditie hebben landelijke winkelketens, A-merken en hele winkelstraten zich aangesloten bij de campagne 'laat je duurzaam verrassen'. In het hele land zetten winkeliers hun duurzame artikelen in de spotlight en laten zo hun klanten zien dat duurzame producten echt overal te koop zijn". Over deze mooie initiatieven schrijft Urgenda op de website van Dag van de Duurzaamheid.

Hier raken wij natuurlijk door geïnspireerd. Bazalt Wonen vindt duurzaamheid ook heel belangrijk. Naast het feit dat wij op een zo duurzaam mogelijke wijze onze woningen willen bouwen en verbouwen en het CO2 uitstoot gaan reduceren, kijken wij daarnaast ook naar onze eigen 'footprint'. Wat kunnen wij doen om een bijdrage te leveren aan een duurzame omgeving?

Hierover gingen wij het afgelopen jaar een aantal keer met elkaar in gesprek. En dan vooral kijkend naar ons eigen werk. We stelden ons de vraag "wat kan ik vandaag anders doen"?

Het resultaat delen we graag met u:

- Een aantal collega's komt tegenwoordig enkele keren per week op de fiets naar kantoor. Dat klinkt als een inkopper, maar wanneer je uit de omgeving van Tiel komt en je naar Zaltbommel moet, is het toch een flinke afstand;
- Ook wij scheiden tegenwoordig al ons kantoorafval
- Wij hebben extra laadpalen en stimuleren het gebruik van elektrische auto's
- We planten bomen aan voor ieder nieuw huis dat we bouwen
- We werken zo veel als mogelijk papierloos
- We onderzoeken hoe we meer circulair (hergebruik van materialen) kunnen bouwen
- En we digitaliseren steeds meer, ook voor onze huurders

Kortom, we zijn er nog lang niet, maar als we met elkaar onze schouders onder een duurzamere samenleving zeten, dan komen we er echt wel!