Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

96 woningen vlakbij vesting Woudrichem: 'Op 't Loev'

Publicatiedatum: 19-04-2018

Binnen een aantal jaar is Woudrichem 96 nieuwe woningen rijker op een unieke locatie aan het water. Op donderdag 12 april jl. ondertekenden de vertegenwoordigers van de gemeente Woudrichem, Bouwlinie en Tankens een samenwerkingsovereenkomst. Op bedrijventerrein Hoge Maasdijk in Woudrichem worden nieuwe woningen gebouwd.

“Aan de Hoge Maasdijk zullen op termijn 96 nieuwe woningen verrijzen: 32 sociale huurwoningen, 36 koopappartementen, 14 beleggerswoningen en 14 koopwoningen. Het is een unieke locatie, die een oplossing dichterbij brengt voor mensen die woonruimte zoeken. Dit vooruitzicht helpt om de krapte op de Woudrichemse woningmarkt wat te verzachten. Wij verwachten dan ook dat er veel interesse zal zijn in zowel de koop- als huurwoningen”, aldus Peter van den Heuvel, directeur van Bouwlinie (een dochteronderneming van Bazalt Wonen).

Bouwen in twee fases

De bedoeling is dit jaar al te starten met de wijziging van het bestemmingsplan. Als de bestemmingsplanprocedure voorspoedig verloopt, gaan de woningen van de eerste fase, langs ’t Gatje, begin 2019 in de verkoop. In de tweede fase gaat het om 32 sociale huurwoningen bestemd voor woningcorporatie Bazalt Wonen en daarnaast 14 duurdere huurwoning voor beleggers. Langs de rivier komen nog eens 14 koopwoningen. Alle woningen worden energiezuinig gebouwd en dus aardgasloos.

Prachtige locatie met groene invulling

De nieuwe woningen kijken in de verte uit op Slot Loevestein in Poederoijen. Langs de bestaande damwand op het terrein komt een boulevard die voor iedereen toegankelijk is. Het plan, ontworpen door Robert Kromhof en Tim Ras van Lengkeek Architecten, voorziet in meer dan de helft groen en natuur. De ecologische verbindingszone wordt daarmee versterkt. Daarnaast is extra aandacht besteed aan het ontwerp van de woningen. De gevels zullen qua vormgeving afwijkend zijn van de woningen in de vestingstad. Het project krijgt een geheel eigen uitstraling.

Informatiebijeenkomst

De planning is om eind mei/begin juni een informatiebijeenkomst op locatie te organiseren voor alle geïnteresseerden. Tijdens deze bijeenkomst worden nieuwe details uit de doeken gedaan en zal het plan al meer vorm hebben.

Geïnteresseerd?

 

Mail uw gegevens dan naar info@bazaltwonen.nl. Vermeld daarbij graag de volgende gegevens: uw voornaam, achternaam, mailadres en of u interesse heeft in een huurwoning, of koopwoning. U ontvangt dan per e-mail onze nieuwsbrieven, waardoor u als één van de eersten op de hoogte bent van alle ontwikkelingen. Natuurlijk kunt u uw gegevens ook telefonisch doorgeven: 088 - 520 4000.