Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bazalt Wonen opent officieel de deuren van 20 nieuwbouw woningen in de Waluwe

Publicatiedatum: 05-10-2018

Op woensdag 3 oktober jl. openden Peter van den Heuvel, directeur-bestuurder van Bazalt Wonen en Gijs van Leeuwen, Wethouder van de gemeente Zaltbommel samen met de toekomstige bewoners van de Waluwe in Zaltbommel officieel de deuren van 20 nieuwbouw huurwoningen.

De nieuwbouw in de Waluwe is bijna helemaal klaar voor gebruik. Vanaf 15 oktober ontvangen de toekomstige bewoners officieel de sleutel en kunnen ze hun huis helemaal naar eigen wens inrichten.  

Eind vorig jaar is Hendriks Coppelmans (uit Uden) gestart met de bouw. De bouw is voorspoedig gelopen, weinig tegenslagen en geen vertraging in de bouw. “We zijn tevreden over de kwaliteit en vinden deze huurwoningen een mooie toevoeging aan onze woningportefeuille”, aldus Peter van den Heuvel. “Gezien het aantal inschrijvingen op deze woningen kunnen we stellen dat er veel vraag naar is. Ook hebben we al veel positieve reacties mogen ontvangen van de toekomstige huurders.”

De juiste mix van woningtypen en doelgroepen
Bijzonder aan dit project is de diversiteit van zowel de woningen als bewoners die er gaan wonen. Bazalt Wonen heeft een grote opgave in Zaltbommel en dit project draagt hier aan bij. Het woningprogramma in de sociale huur ziet er als volgt uit:

  • 12 studio’s toebedeeld aan jongeren onder de 23
  • 6 reguliere huurwoningen voor de primaire doelgroep
  • 1 grote vrije sector huurwoning te huur via Bazalt Wonen
  • 1 grote huurwoning voor Buurtzorg Jong Zaltbommel.

Binnenkort wordt de grote “jongerenwoning” door Buurtzorg Jong geopend en geïntroduceerd aan de omwonenden. Deze woning heeft 4 studio’s waar jongeren onder lichte begeleiding van Buurtzorg Jong komen te wonen.