Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bazalt Wonen zet zich in voor Laaggeletterdheid

Publicatiedatum: 03-09-2018

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 3 t/m 9 september 2018 de Week van de Alfabetisering. Deze week worden er door heel Nederland en ook in deze regio diverse taalactiviteiten georganiseerd.

Bondgenoot van Laaggeletterdheid Rivierenland

Bazalt Wonen is in 2017 bondgenoot geworden in het bondgenootschap voor Laaggeletterdheid Rivierenland. En later dit jaar ondertekenen we het Taalakkoord Rivierenland. Het thema Laaggeletterdheid en het Taalakkoord spreekt ons beide erg aan. Wonen gaat namelijk niet over stenen, maar over mensen. De laatste jaren is er veel veranderd. Wij zijn er vooral voor mensen met een lager inkomen en de kwetsbare groepen in onze samenleving. Het gaat gelukkig goed met veel van onze huurders, maar lang niet met iedereen. We zien nog steeds een grote groep die moeite heeft zich staande te houden. Daarom organiseert de regio Rivierenland diverse taal- en rekenactiviteiten.

Wilt u weten wat er deze week in uw omgeving te doen is?
Volg ons via www.facebook.com/Bazalt Wonen en blijf deze week op de hoogte van de verschillende activiteiten in onze regio. Kijk ook eens op de website van de Week van de Alfabetisering.

Meer weten?

Stichting Lezen & Schrijven organiseert het hele jaar door diverse projecten en programma's. Vindt u het leuk een taalmaatje van iemand te zijn of uw betrokkenheid te tonen? Meldt u zich dan aan als vrijwilliger van Stichting Lezen & Schrijven. Zo zorgen we samen voor een leefbare omgeving.

www.lezenenschrijven.nl