Nieuwsbericht

Problemen door huurverhoging of crisis? Bazalt Wonen levert maatwerk

Publicatiedatum: 17-04-2020

Ieder jaar past Bazalt Wonen per 1 juli de huurprijzen aan. Dit jaar kiezen we voor een huurverhoging die lager is dan de inflatie. Zo houden we de huren betaalbaar. In de week van 20 april ontvangen alle huurders een brief. Komt u als huurder in financiële problemen? Bel ons, we gaan samen op zoek naar een oplossing.

We leven op dit moment in een onzekere tijd. De corona-uitbraak raakt ons allemaal. We begrijpen, en vinden zelf ook, dat het moment waarop de huurverhogingsbrief op de deurmat valt niet ideaal is. De wet zegt echter dat we de huurverhoging voor 1 mei schriftelijk aan onze huurders bekend moeten maken. Dit moment kunnen we daarom niet uitstellen.

Betalingsproblemen? Bel ons!
Komt u door de huurverhoging of de coronacrisis in financiële problemen? Neem dan direct contact met ons op. We bieden maatwerk en kijken samen hoe we dit gaan oplossen. Bazalt Wonen zet zich maximaal in om ervoor te zorgen dat niemand zijn woning uit hoeft in deze onzekere tijd. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag op telefoonnummer 088 - 520 4000.

We houden rekening met onze huurders
Dit jaar kiezen we voor een huurverhoging die lager is dan de inflatie. Wij volgen daarmee de richtlijnen van het Sociaal Huurakkoord. Dit zijn afspraken tussen de Woonbond en Aedes, bedoeld om de huren betaalbaar te houden.

De overheid treft veel maatregelen om de financiële gevolgen van de coronacrisis voor iedereen in Nederland te beperken. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.

Grote opgaven, ook na de coronacrisis
We hebben één doel voor ogen: doen wat nodig is om samen deze crisis door te komen. Tegelijkertijd mogen en kunnen we de grote opgaven waar we voor staan niet uit het oog verliezen. Ons werk gaat door. Ook na de coronacrisis. Zo zetten we alles op alles om wonen betaalbaar te houden. De huurverhoging is nodig om te kunnen blijven investeren in onze bestaande woningen, nieuwbouw en leefbaarheid.

Meer weten?
Bijvoorbeeld over het betalen van de verhoging, over de aanvraag van een huurverlaging of huurbevriezing, huurtoeslag of het maken van bezwaar? Kijk op bazaltwonen.nl/huurverhoging.