Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bouw 14 huurwoningen De Burcht gestart

Publicatiedatum: 21-07-2021

 

Wethouder Shah Sheikkariem van de Gemeente Altena heeft dinsdag 20 juli samen met projectontwikkelaar Jaap Boer en Bazalt Wonen de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw op De Burcht in Werkendam. Hiermee is de eerste fase van de bouw van 53 woningen gestart. Bazalt Wonen gaat 14 woningen verhuren op De Burcht.

Historische locatie
Uit onderzoek en opgravingen in opdracht van de gemeente Altena blijkt dat het aannemelijk is dat kasteel ‘De Burcht’ aan de noordwestzijde van het nieuwbouwproject stond. Daar is ook de rand van de vroegere kasteelgracht aangetroffen. Wethouder Shah Sheikkariem: “Het gebied waar de woningen komen is een unieke plek nabij een historische locatie midden in het centrum van Werkendam. De opgravingen en onderzoeken van enkele jaren geleden hebben prachtige inzichten gegeven die we koesteren”.

Mix van woningen
De ontwikkeling van het gebied start nu met de bouw van woningen. Wethouder Shah Sheikkariem: “Voor Werkendam is het goed dat we deze locatie ontwikkelen en er voor diverse doelgroepen woningen bijkomen. Naast koopwoningen voor onder andere senioren, worden er sociale huurwoningen gebouwd die ook geschikt zijn voor starters in de huursector. Ook is er in het totaalplan ruimte voor verhuur in de vrije sector. Ook daar is vraag naar. Dit prachtige plan van uiteindelijk 53 woningen is een aanwinst waar we blij mee mogen zijn.”

Verhuur
De woningen worden naar verwachting voor de bouwvakantie in 2022 opgeleverd. Enkele maanden voor oplevering worden de woningen te huur aangeboden via het regionale woonruimteverdeelsysteem Woongaard.

Blijf op de hoogte van de voortgang van dit project.