Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Burenruzie? Blijf er niet mee lopen!

Publicatiedatum: 01-08-2019

Meestal leven buren harmonieus naast elkaar. Ze maken een praatje, drinken samen een kopje koffie en houden een oogje in het zeil tijdens vakanties. In sommige gevallen ontstaan er echter kleine ergernissen, die uit kunnen monden in stevige burenruzies. Dat is ontzettend jammer, want een buurt waar de mensen goed met elkaar kunnen opschieten, is veiliger en een stuk gezelliger!

Maak ergernissen bespreekbaar
Als er ergernissen ontstaan tussen u en uw buren, maak ze dan snel bespreekbaar. Heeft u bijvoorbeeld last van spelende kinderen in de tuin, de boom die over de schutting groeit, het parkeergedrag van de buren of de harde muziek? Geef dit aan. Ga niet in gesprek als u boos bent, maar wacht even tot u weer rustig bent. Houd u bij de feiten en uw eigen gevoelens. U zult zien dat de buren in veel gevallen begrip kunnen opbrengen voor uw situatie waarna u samen een oplossing kunt bedenken.

Komt u er samen niet uit? Buurtbemiddeling helpt!
Als het u niet lukt om problemen met uw buren zelf op te lossen, dan kunt u contact opnemen met Buurtbemiddeling. Ervaren, vrijwillige bemiddelaars komen bij u én uw buren langs om een beeld te krijgen van de situatie. Daarna wordt er een gezamenlijk gesprek op een neutrale locatie georganiseerd. De bemiddelaars gaan vertrouwelijk om met alle informatie die ze krijgen, ze zijn onpartijdig en oordelen niet. Ze zorgen ervoor dat het gesprek rustig verloopt en helpen bij het zoeken naar een oplossing waar u en uw buren zich in kunnen vinden. Buurtbemiddeling is kosteloos voor alle inwoners van de gemeenten Zaltbommel en Altena.

 

Zoekt u bemiddeling bij een burenruzie?
Of vindt u het lastig om overlast met uw buren te bespreken? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling in uw gemeente.