Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Derde fase nieuwbouwproject Roode Camer in Hank gestart

Publicatiedatum: 01-06-2017

Zusterbedrijf Bouwlinie is op woensdagmiddag 24 mei jl. gestart met de bouw van de derde fase in het nieuwbouwproject ‘Roode Camer’ in Hank. Wethouder Machiel de Gelder gaf hiervoor samen met de kopers het startschot. Het klonk 3,2,1 op de Roode Camer waarna de confetti over de bouwplaats waaide. De aanwezigen genoten zichtbaar van de het mooie weer en toastten met champagne op de start.

Een stralend feestje

Wethouder De Gelder en Peter van den Heuvel, directeur Bouwlinie, spraken de aanwezigen toe op deze prachtige dag. “Jullie komen te wonen in een gebied met een rijke historie”, aldus de wethouder. “De Roode camer heeft alles te maken met de vloer van een oude kerk. Die ligt nabij de Buitendijk nog steeds verborgen in de grond. Vroeger toen er nog eb en vloed was in het gebied kwam de vloer soms droog te liggen. In de volksmond werd dit de Roode Camer genoemd, vandaar ook de naam van deze nieuwbouwwijk”. De heipalen zaten al in de grond, Peter van den Heuvel: “Al snel zullen de heipalen niet meer te zien zijn en staan hier prachtige woningen. We hopen dat de huidige bewoners de nieuwe bewoners straks een warm welkom geven in de wijk.”

Planning

Voor het eerst wordt er aan de westkant van het project gebouwd. In totaal komen er 8 koopwoningen bij: 2 tweekappers en 6 rijwoningen. Als de bouw voorspoedig gaat, kunnen bewoners eind van het jaar/begin volgend jaar hun intrek nemen in de huizen. In de eerste en tweede fase werden er eerder al 4 huurwoningen en 15 koopwoningen opgeleverd.

Vooruitblik

Naar verwachting gaan de woningen uit fase 4 in september of oktober in verkoop. Dit wordt opnieuw een mix van tweekappers en rijwoningen. De komende jaren worden er in totaal ongeveer nog 50 woningen gebouwd in de hele wijk. Door de ligging en indeling zijn de woningen bijzonder geschikt voor doorstromers op de woningmarkt en gezinnen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het project en de (voorlopige) planning op de site www.woneninhank.nl. Of voor meer nieuwbouwprojecten in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard op www.bouwlinie.nl.