Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Duurzame Dinsdag; ook Bazalt Wonen heeft hier aandacht voor

Publicatiedatum: 04-09-2018

De eerste dinsdag van september is 'Duurzame Dinsdag'. Een dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de 'Duurzame Dinsdag-koffer' in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van de samenleving.

Ook bij Bazalt Wonen krijgt het onderwerp Duurzaamheid steeds meer aandacht. Vorig jaar begonnen wij met het maken van een visie. Wat is Duurzaamheid, op welke manier doet Bazalt Wonen wel (of juist helemaal niet) aan Duurzaamheid, waar kunnen we verbeteren én hoe belangrijk vinden wij het eigenlijk. De belangrijkste doelen voor ons de komende periode zijn:

- Energielabel B in 2021
- CO2 Neutraal in 2050

We vinden duurzaamheid zo belangrijk, dat we het als één van de zes opgaven hebben benoemd in ons nieuwe Toekomstplan. Wilt u dit nog eens rustig nalezen? Klik dan hier en ga direct naar pagina 21.

Nog even terugkomend op de duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken...

Zoiets heeft Bazalt Wonen ook in het klein gedaan. Niet direct uit alle hoeken van de samenleving, maar wel vanuit alle hoeken van onze organisatie. We hebben 16 medewerkers opgeleid tot Duurzaamheidsambassadeurs. Aan hen de vraag gesteld om (naast de grotere doelen die wij hebben) hun eigen persoonlijke duurzaamheidsplan te maken. En dat is gelukt. Zo gaan wij dit jaar aan de slag met...

- Introductieprogramma incl duurzaamheid voor alle nieuwe medewerkers
- Regelen we steeds meer brieven 'digitaal'. Maar alleen voor de klant die dit graag wil natuurlijk
- Gaan we op zoek naar groene leveranciers kantoorartikelen (ongebleekt papier, navulbare cartridges)
- Springen we zorgvuldiger en bewuster om met airco en verwarming
- Gaan we aan de slag met projecten zoals meer groen in tuinen
- En werken we plannen uit om ons woningbezit in 2050 CO2 neutraal te laten zijn

Tenslotte gaan we ook bekijken op welke manier we duurzame ideeën bij onze huurders op kunnen halen. Met andere woorden; wordt vervolgd!