Nieuwsbericht

Een thuis beleven met Bazalt Wonen

Publicatiedatum: 18-03-2022

"Ik ga hier nooit meer weg"

Ook al is ze allang met pensioen, het organiseren zit Tonia van de Wetering in het bloed. Waren het eerst feesten en partijen in het dorpshuis dat ze jarenlang runde, nu zijn het activiteiten voor het appartementencomplex De Portage waar ze woont. 

38 jaar runde Tonia van de Wetering Dorpshuis De Vrijheid in Heerewaarden

En eigenlijk beheert ze nog steeds een soort ‘dorpshuis’. Maar dan in het appartementencomplex op het Fiep Westendorpplein in Zaltbommel, waar ze voorzitter van de activiteitencommissie is. “Die commissie is de opvolger van de bewonerscommissie die destijds vanuit Woonlinie is opgestart. We krijgen van zowel Bazalt Wonen als BO Vastgoed, die hier ook een deel van de appartementen verhuurt, jaarlijks een budget om leuke buurtactiviteiten te kunnen organiseren. Eén keer per maand drinken we koffie met de bewoners die dat willen. Maar we organiseren ook recepties en barbecues en doen mee aan Burendag. Met Kerst brengen we een cadeautje langs de deuren, deels gesponsord door een paar winkels hier op De Portage. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan het onderlinge contact. Zelf heb ik tijdens de eerste lockdown een quiz gemaakt die ik bij alle huurders in de bus deed. De meeste mensen reageerden heel positief. Bij elkaar heb ik dat drieënhalve maand gedaan en dat heeft iedereen zo leuk gevonden!  

Toen dit appartementencomplex gebouwd werd zei mijn man al: ‘Daar wil ik later graag naartoe’

Hij heeft hier ook nog gewoond, maar is inmiddels overleden. We waren een echte eenheid, door dik en dun. We hebben hard gewerkt, maar ook enorm genoten, we hebben samen een geweldig leven gehad. Hij zou nooit gewild hebben dat ik bij de pakken neer ging zitten, hij zei altijd: ‘Jij redt je wel’. En dat is ook zo, ik kan me heel goed zelf vermaken. Als ik geen andere dingen doe ga ik borduren, dat is een grote hobby van me. En hier wonen vind ik ook heerlijk. Ik heb leuke contacten, alle winkels zijn bij de hand en ik vind het werk voor de activiteitencommissie heel erg leuk om te doen. Echt, ik ga hier nooit meer weg.”