Nieuwsbericht

Feestelijke opening brede school Giessen Rijswijk

Publicatiedatum: 16-11-2017

Afgelopen vrijdag is de brede school de Parel in Giessen Rijswijk feestelijk geopend. De school is al sinds augustus in gebruik, maar het officiële moment liet even op zich wachten. Wethouder Jorritsma opende samen met de andere sprekers het gebouw aan de Kruisstraat in Rijswijk.

Opening

Samen met Ad Swart, Peter van den Heuvel en Kees Jan Oudshoorn knipte wethouder Jorritsma het lint door. De ballonnen en de koffie met taart zorgden voor een feestelijke sfeer.

Bijzondere ontmoetingsplek

Paula Jorritsma is blij met het resultaat: “Ik wens iedereen veel plezier met de ontdekkingstocht om elkaar te versterken. Alleen kun je een stuk sneller gaan, maar samen kom je verder". Ook Peter van den Heuvel, directeur bij Bazalt Wonen, is tevreden. "Wij als Bazalt Wonen zijn trots dat wij samen met iedereen zo'n mooi project mochten realiseren. Vanaf deze plek wil ik iedereen feliciteren en bedanken voor het doorzettingsvermogen. Bij de bouw van een school als deze leven er toch allerlei belangen en die moeten allemaal bij elkaar gebracht worden. Gelukkig is dat goed gelukt."

Alles onder één dak

Nu de brede school er staat, is er een plek waar alle kinderen uit Giessen en Rijswijk bij elkaar komen. Het samenvoegen van twee scholen naar één school zorgde voor een aantal veranderingen, maar er is altijd één gezamenlijke visie geweest: het kind staat centraal. Samen met Hoppas Kinderopvang, Stichting Bibliotheek en cultuurpunt Altena, Fysiotherapie Woudrichem en Logopedie MARS is er nu een mooie verzameling organisaties, die zich inzetten voor kind gerelateerde functies zoals leren, lezen, spreken, opvang, spelen, en bewegen.

Lees hier meer in ons persbericht.