Nieuwsbericht

Feestelijke opening Waterplein in Zaltbommel

Publicatiedatum: 16-05-2017

Afgelopen vrijdag was het feest aan het Leoninusplein in Zaltbommel. Samen met bewoners opende Josan Meijers, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, officieel het Waterplein en stelden Wethouders Adrie Bragt en Kees Zondag de woningen en de beweegtuin open voor gebruik. Na circa 15 jaar is de vernieuwing van de BinnenVergt nu bijna klaar.

Het Waterplein; knap staaltje werk

Onder dit plein past 500 m³ water. Deze oplossing zorgt ervoor dat we nu en in de toekomst droge voeten houden als het hevig regent’, aldus Josan Meijers. Met een spannende botenrace opende zij het Waterplein. Hiervoor ging ze de strijd aan met tweeling Stijn en Lucas, waarbij de broertjes onder luid applaus als eersten over de finish kwamen.

Beweegtuin

De betrokkenheid in de wijk is groot. De bewoners kwamen zelf met het prachtige idee om een beweegtuin aan te leggen. Buiten staan nu verschillende fitnessapparaten, die iedereen gratis mag gebruiken. En er is ook een watertap. Zo kun je meteen tijdens het sporten je dorst lessen.

Bijzondere ontmoetingsplek

Wethouder Bragt is blij met het resultaat: ‘De BinnenVergt is ontzettend opgeknapt. Je voelt het plezier weer om hier te wonen. Het is een plek waar iedereen graag naartoe wil’.

Meer informatie

Lees meer over de opening in dit persbericht.