Nieuwsbericht

Feestelijke oplevering huurwoningen Bakenkwartier Werkendam

Publicatiedatum: 30-06-2020

Op dinsdag 30 juni was het zover: de feestelijke oplevering van acht gloednieuwe Nul-op-de-meter-huurwoningen in het Bakenkwartier, aan de Kerckelant in Werkendam. De eengezinswoningen van Bazalt Wonen zijn volledig energieneutraal en klaar voor de toekomst. Als cadeautje kregen de nieuwe huurders een barbecuecheque aangeboden. Directeur-bestuurder van Bazalt Wonen Peter van den Heuvel en wethouder van de gemeente Altena Hans Tanis overhandigden de cheque.

“Wonen in een fijne buurt, waar mensen prettig samenleven en elkaar respecteren: daar maken wij ons als corporatie sterk voor”, vertelt Van den Heuvel. “Daarom bieden we onze nieuwe huurders een cheque aan voor een straatbarbecue. Zo kunnen ze - zodra dat mogelijk is binnen de coronamaatregelen - elkaar beter leren kennen.”

Dag energierekening!
Alle huizen in het Bakenkwartier zijn gasloos en energieneutraal (Nul-op-de-meter). De energie die er wordt verbruikt, wordt in de woning zelf opgewekt: bij gemiddeld gebruik hebben de bewoners zodoende geen energierekening meer. Naast zonnepanelen hebben de huizen een warmtepomp, die op een duurzame manier zorgt voor warm water en het verwarmen of koelen van het huis. Lees hier alles over dit project.

Nog meer eengezinswoningen
De eengezinswoningen staan in een blok van acht woningen en bestaan uit twee woonlagen met een schuine kap aan de achterzijde. Naast de acht huurwoningen worden er aan de Kerckelant nog achttien koopwoningen opgeleverd van Zwaluwe Bouw en Projectontwikkeling. Het ontwerp is gemaakt door Quadrant Architecten uit Zevenbergen. Een aantal koopwoningen is al opgeleverd, de rest volgt binnenkort.

Bazalt Wonen blijft bouwen!
Bazalt Wonen zet zich in voor voldoende en betaalbare woningen voor al haar doelgroepen. De corporatie bouwt daarom volop binnen de gemeente Altena en de Bommelerwaard. Kijk op www.bazaltwonen.nl/nieuwbouwprojecten om meer te weten over alle nieuwbouwprojecten. Op zoek naar een huurwoning? Bazalt Wonen biedt haar huurwoningen aan via www.woongaard.com, het regionale woonruimteverdeelsysteem.