Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Huuraanpassing 2017; anders dan anders

Publicatiedatum: 02-05-2017

Gebruikelijk passen woningcorporaties op 1 juli de huren van hun woningen aan. Het kabinet schrijft voor met hoeveel procent de huur maximaal verhoogd mag worden. Bazalt Wonen maakt slechts beperkt gebruik van de maximale verhogingsruimte, die voor 2017 is vastgesteld. Hiermee proberen wij de verhoging zo minimaal mogelijk te houden. En anders dan anders; dit jaar wordt de huur met verschillende percentages verhoogd.

Huurverhoging op basis van kwaliteit

Het percentage huurverhoging hangt af van de kwaliteit van uw woning. Hoeveel uw huur omhoog gaat, hangt af van de grootte, de WOZ-waarde en het energielabel van de woning. Iedere woning is immers anders. Zo brengen wij prijs en kwaliteit van onze woningen meer in verhouding en worden de huurverschillen kleiner.

Uw huurverhoging

Huurt u een woning van Bazalt Wonen? Dan heeft u op 22 april jl. bij het bewonersmagazine uw persoonlijke huurverhogingsbrief ontvangen. Hierin staat wat u vanaf 1 juli voor uw woning aan huur gaat betalen. De huurverhoging geldt van 1 juli 2017 tot en met 30 juni 2018.

Meer informatie

In dit artikel leest u meer over de huurverhogingspercentages van de huurwoningen en niet-woningen, hoe u bezwaar kunt maken en hoe u huurtoeslag kunt aanvragen. In de Huurkrant 2017 vindt u ook meer informatie over de huuraanpassing.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met uw huurverhoging? Dan kunt u bezwaar maken. Hiervoor kunt de modelbrief ‘bezwaarschrift jaarlijkse huurverhoging’ van de Huurcommissie gebruiken. Voor meer informatie kunt u via telefoonnummer 0800 – 488 72 43 contact opnemen met de Huurcommissie.