Nieuwsbericht

Verhelp overlast met deze drie stappen

Publicatiedatum: 23-06-2022

Iedereen die buren heeft, zal ze ongetwijfeld wel eens horen. Normale woongeluiden en af en toe een feestje of klusgeluiden - het hoort er bij. Maar als de geluiden van uw buren u blijven storen, worden ze natuurlijk een grote bron van ergernis. Wat kunt u doen bij (geluids)overlast?

Blaft de hond van de buren? Zijn uw buren luidruchtig? Of laten buurtbewoners afval slingeren op straat? Erg vervelend, maar een oplossing is meestal dichterbij dan u denkt. Lees meer over de tips die Buurtbemiddeling geeft in onze laatste Bazaltkrant.

Buurtbemiddeling is stap twee, en biedt vaak uitkomst. Linda, coördinator bij ElkWelzijn geeft aan: 'discussiëren over de klacht heeft geen zin. Maar waar je wél uit kunt komen, en daar bemiddelen wij in, zijn de afspraken die je samen kunt maken om prettig naast elkaar te wonen. Kijk naar: hoe kunnen we daar, rekening houdend met elkaars wensen, nou samen voor zorgen?' Linda geeft nog een tip: 'wacht niet te lang! hoe eerder je contact opneemt, hoe groter de kans dat het probleem wordt opgelost.' Een gesprek met buurtbemiddeling is gratis en vrijbljivend. 

Heeft u een probleem met uw buren?
Buurtbemiddeling helpt u graag. Kijk voor meer informatie op Overlast - Bazaltwonen of ga voor tips om zelf mee aan de slag te gaan naar Problemen met je buren?