Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Kick off Social Return bijeenkomst met aannemers

Publicatiedatum: 21-11-2017

Een zaal vol aannemers en jongerenwerkers en enkele corporatiemedewerkers. Hoe vaak zie je dat? In huis bij een woningcorporatie! Woensdag 8 november 2017 was het zover. Ruim 20 mensen met een heel verschillende achtergrond waren te gast bij Bazalt Wonen. Bazalt Wonen staat namelijk voor verbinden.

Bazalt Wonen’s rol is het verbinden van partijen. De basis daarvoor is afgelopen woensdag gelegd in de Kick off van ons Social Return project.

Win-win-win situatie

In deze bijeenkomst willen we met elkaar ontdekken of zij leerwerkplekken kunnen bieden aan jongeren uit Zaltbommel e.o. Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die een duwtje in de rug kunnen gebruiken om een baan/leerwerkplek te vinden. Dat is een win-win situatie voor alle drie de partijen: leerling, aannemer én Bazalt Wonen.

  • De leerlingen ontwikkelen zo hun eigen mogelijkheden en werken aan hun toekomst.
  • De aannemers komen zo aan schaarse medewerkers.
  • Bazalt Wonen wil graag dat jongeren die in onze woningen wonen, aan de slag komen.

Bijzonder; dé overeenkomst tussen de bouw en jongerenwerk

De kick off was een succesvolle start. Hoe mooi was het om afgelopen woensdag te concluderen dat de bouw en jongerenwerk op een zelfde manier kijken naar jongeren. Niet naar hen alleen als individu, maar naar hen als onderdeel van een gezin en geheel. Dat bleek vooral uit hoe in de bouw de gesprekken met potentiële leerlingen worden gevoerd; thuis aan de keukentafel met vader en/of moeder. Net zoals de jongerenwerkers dat doen. Ook zij kijken verder dan de jongeren alleen en spreken hun netwerk (aan).

Vervolg # 1: Sylvia Oomen van SO-support

Sylvia Oomen van Support is ervaren in het vinden en begeleiden van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. De aannemers kunnen na 8 november 2017 contact opnemen met Sylvia als ze geïnteresseerd zijn in het project.

Vervolg # 2: excursies en stages

Gaandeweg de ochtend ontstond het idee om meer te doen dan enkel leerwerkplekplekken te creëren. Jongeren hebben niet altijd het geschikte netwerk of het juiste beeld van werken in de bouw. De bouwers zetten daarom graag hun deuren open voor stages en excursies. Als aannemers graag stages of excursies willen aanbieden, kunnen ze contact opnemen met de jongerenwerkers.

Successen?

Als er leerwerkplekken, stages, excursies, cursussen zijn geregeld en/of er jongeren enthousiast aan de slag zijn gegaan, dan informeren wij u graag! Want ‘verbinden’ is meer dan enkel partijen met elkaar in contract brengen. Het is ook samen de successen vieren!