Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Langverwacht nieuwbouwproject Groenendijk Woudrichem gestart

Publicatiedatum: 20-01-2017

In het bijzijn van de kopers, buurtvereniging Buiten de Poort, wethouders, Bazalt Wonen medewerkers en alle direct betrokkenen sloeg Wethouder Renze Bergsma op woensdagmiddag 18 januari een Officiële Paal. Na afloop praatten de genodigden in een warme tent na onder het genot van een heerlijke kop erwtensoep.

Dank voor de lange adem; de bouw is gestart!

Project Groenendijk is een bijzonder project vanwege de lange looptijd. Ongeveer 20 jaar geleden lagen er plannen om in het park een groot aantal woningen te realiseren. Bioscoop Hollywoud, de peuterspeelzaal en de seniorenwoningen moesten hiervoor wijken. Ook zouden, na de destijds geplande nieuwbouw, de woningen rondom de Groenendijk gerenoveerd worden. Uiteindelijk is de renovatie in 2002 uitgevoerd en heeft het park een goede opknapbeurt gehad. De bouw van de nieuwbouwwoningen is daarmee het sluitstuk.

Aannemingsbedrijf Tankens uit Andel bouwt de woningen. Aan de Graaf van Egmontpad komen de 5 koopwoningen en 12 huurwoningen te liggen. Planning van de oplevering is eind 2017 en inmiddels zijn de koopwoningen allemaal verkocht. De huurwoningen worden in het voorjaar via Woongaard aangeboden.

Wethouder Bergsma dankt alle betrokkenen voor de lange adem en feliciteert de nieuwe bewoners. Voorzitter Gerrit van ’t Einde van buurtvereniging Buiten de Poort: “Als betrokkene van het eerste uur heeft onze buurtvereniging zich al die tijd hard gemaakt om het park grotendeels in ere te houden. Dat dat gelukt is, maakt ons ontzettend trots.”