Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Nepmails van Woningnet in omloop

Publicatiedatum: 15-10-2021

Woningnet, het systeem achter onze woonruimteverdeelwebsite Woongaard, waarschuwt voor een nepmail die op dit moment rondgaat, zogenaamd namens WoningNet. In de mail staat dat je inschrijving bij WoningNet gaat vervallen en dat je een doorlopende machtiging kunt activeren. In de praktijk zitten er oplichters achter deze mail die je persoonlijke gegevens buit willen maken. De mails lijken naar willekeurige mailadressen te zijn gestuurd.

Vaker phishingmails

Problemen met phishing spelen al langer rond WoningNet. De mail is moeilijk te herkennen als nepmail, want het mailadres dat wordt gebruikt lijkt erg op het mailadres van WoningNet. De mail verwijst door naar een website waar je dan je bankgegevens invult. Die gegevens komen dan terecht bij de oplichter.

Fraude

Volgens de Fraudehelpdesk verschilt de onderwerpsregel van de huidige nepmail per keer. Soms staat er 'Mijn Woningnet' maar ook 'Jaarlijkse verlengingskosten voor leden' en 'Uw inschrijving' zijn als onderwerpsregels gebruikt. Aangezien WoningNet vaker te maken heeft met nepmails heeft het bedrijf op YouTube een filmpje over het herkennen van phishing en hoe zij ermee omgaan. 

Bij twijfel bellen!

Twijfelt u of u de juiste mails van Woningnet ontvangt? Neem contact met ons op, dan kijken we met u mee.