Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Nieuwe huiskamer voor de Schans in Zaltbommel

Publicatiedatum: 14-03-2016

In het voormalige wijkcentrum De Schans in Zaltbommel hebben Wijkplatform Spellewaard, Welzijn Bommelerwaard en Bazalt Wonen een nieuwe ontmoetingsruimte – oftewel huiskamer - voor senioren ingericht. Het doel? Gezelligheid en elkaar ontmoeten. Onder het genot van een kopje koffie, of tijdens één van de activiteiten.

Door één deur

Op 9 maart is de huiskamer met veel belangstelling officieel feestelijk geopend. De burgemeester en Peter van den Heuvel hadden de eer om de ruimte letterlijk en figuurlijk te openen; ze stapten samen door de dichtgeplakte deuropening.

Zowel de burgemeester als Peter van den Heuvel namen van de gelegenheid gebruik om het belang van de huiskamer aan te stippen: “De wijk Spellewaard had een plek nodig waar mensen bij elkaar kunnen komen, en gelukkig erkende de gemeente dat”, aldus Peter van den Heuvel. De burgemeester vulde aan: “Ik hoef me niet af te vragen of dit een succes gaat worden. Door de grote opkomst, is het dat eigenlijk nu al. Het gebouw is prachtig en voldoet aan alle behoeften.”

Beiden bedankten het wijkplatform, die het beheer op zich gaan nemen. In het bijzonder gastvrouw Alie van Hemert, die bloemen, paaseieren en een kaartenschudmachine overhandigd kreeg. Ook de de verschillende fondsen (Het oude mannen en vrouwhuis, Bazalt Wonen, de Lionsclub en Wijkplatform Spellewaard) die hebben gesponsord voor de inrichting verdienden een dankwoord.

 

Koffiemomentje

Aan de opening ging natuurlijk het nodige werk vooraf. Tijdens de verbouwing hield Bazalt Wonen elke woensdagmiddag een spreekuur, zodat bewoners eventuele klachten konden melden met betrekking tot de verbouwing. Gelukkig hebben niet heel veel bewoners hier gebruik van gemaakt!  

Een week na de opening bedankte Bazalt Wonen samen met gastvrouw Alie van Hemert alle bewoners voor hun begrip met een mooie slagroomtaart en een lekker bakje koffie. De aanwezige bewoners waren erg te spreken over de gehele periode en zijn blij met de nieuwe huiskamer. We hopen deze mensen in de toekomst niet alleen als bewoner van de Poort tegen te komen, maar ook als bezoeker van de Schans!

 

Oproep

Wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor de huiskamer, een activiteit organiseren of de ruimte huren? Neem dan contact op met gastvrouw Alie van Hemert, op 06 49 14 26 91.