Nieuwsbericht

NLDoet! Tuinenproject Asterstraat succes!

Publicatiedatum: 16-03-2017

Dit weekend hebben vrijwilligers in heel Nederland hun handen flink uit de mouwen gestoken tijdens NLDoet! Zo ook in de Asterstraat in Wijk en Aalburg, waar vele buurtgenoten zich afgelopen zaterdag hebben ingezet om de tuin van twee bewoners om te toveren tot een fijne verblijfplaats. Behalve mooie tuinen leverde het project ook warme contacten tussen de buren op.

Van idee tot project

Kuni Vos startte het tuinenproject in samenwerking met de bewoners, gemeente Aalburg en Bazalt Wonen. Doel van het project was om de leefbaarheid van hun straat én het contact met statushouders te verbeteren. Het idee ontstond nadat Kuni zag dat een aantal tuinen in slechte staat was en wel een opfrisbeurt kon gebruiken. Ze bood hulp aan de mensen voor wie het niet makkelijk was hun tuint zelf op te knappen. En met succes.

Ilja Adema (Bazalt Wonen): “Gelukkig kregen wij hierbij hulp van buurtgenoten én professionals. Sifra Timmermans van Tuinrecept.nl leverde ons het tuinontwerp en Leo van de Vlugt en Johan van der Hut van Be Lojaal zorgden voor de juiste beplanting. Hoveniersbedrijf Smulders heeft geholpen met de bestratingswerkzaamheden en VOF De Graaff heeft het zand geleverden Wim Vos Tuincentrum heeft alle tuinplanten geschonken. Erg fijn, want we kunnen alle hulp goed gebruiken”.

Samen bouwen aan een fijne buurt

Op 4 maart hebben de bewoners en vrijwilligers de tuinen leeggemaakt onder leiding van Sifra. De kleigrond maakte het zwaar, maar aan het einde van de dag was het resultaat verbluffend. Op 11 maart was het dan zover: de tuinen werden weer opgebouwd. Dat vele handen écht licht werk maken bewees o.a. Wethouder Wijnand van der Hoeven (gemeente Aalburg) toen hij de bestrating voor zijn rekening nam.

Bijzondere prestatie

Margret van Wijk (Bazalt Wonen) reikte na afloop oorkondes uit aan Kuni Vos, Sifra Timmermans, Leo van de Vlugt en Johan van der Hut. Omdat zij toch wel een bijzondere prestatie hebben geleverd als kartrekkers van dit project en om hen te bedanken voor hun hulp en belangeloze inzet.