Nieuwsbericht

Ommetje door de Binnenvergt

Publicatiedatum: 30-09-2021

Sinds 2006 hebben Bazalt Wonen (voorheen Woonlinie), Bouwlinie en de gemeente Zaltbommel gewerkt aan een nieuwe invulling voor de wijk Binnenvergt. De oude portiekflats en gebouwen hebben plaatsgemaakt voor een mix aan koop- en sociale huurwoningen, passend voor iedere portemonnee. Na 15 jaar is de wijk helemaal klaar.

Heerlijke plek om te wonen

De wijk ligt vlakbij de binnenstad en is toch lekker rustig. De Binnenvergt is een buurt geworden waar kinderen alle ruimte hebben om te ravotten en waar men met plezier oud kan worden. Waar om iedere hoek een nieuwe plek om te ontdekken vindt. De woningen zijn modern en klaar voor de toekomst en denken door allerlei details ook terug aan het oude Bommel.

“De Binnenvergt is een prachtig geheel geworden. Een echte plus voor de omliggende woningen in de wijk de Vergt en een aanwinst voor Zaltbommel”, vindt Gerrit Breeman, directeur bestuurder van Bazalt Wonen. “Met de vernieuwing van een aantal straten is een compleet nieuwe en gemengde woonomgeving gecreëerd. Je vindt er sociale huurwoningen en appartementen, appartementen waar zorg aan huis geleverd word, een eigen plek voor woongroep Woongaard en koopwoningen in diverse prijsklassen. En laten we de Grote Aak niet vergeten, de huiskamer van de Binnenvergt, die een wijkfunctie heeft gekregen.” Gijs van Leeuwen, wethouder ruimte, wonen en cultuurhistorie van gemeente Zaltbommel: “De nieuwe invulling sluit prachtig aan bij het karakter van onze stad. Het is een heel mooi resultaat geworden, waar we diverse woonwensen konden invullen. We mogen hier trots op zijn!”.

Een ommetje door de Binnenvergt
In de wijk de Binnenvergt zijn twee wandelroutes uitgestippeld: de blauwe en de gele route. Volg de gekleurde tegels in de trottoirs en bekijk het moois dat de Binnenvergt te bieden heeft! Het startpunt van beide routes is aan het Leoninusplantsoen.

De wandelroute werd op woensdag 29 september door het college van burgemeester & wethouders en Bazalt Wonen gezamenlijk in gebruik genomen. Een aantal van de betrokken projectleiders en ambtenaren gaven al wandelend een toelichting op de verschillende bouwfases, de bouwstijlen, de hoogtepunten en de uitdagingen van het realiseren van de nieuwe wijk. Breeman: “We zijn ontzettend trots op deze wijk en ik wandel hier dan ook met plezier rond vandaag!”

Benieuwd naar de wandelroute? Kijk op www.bazaltwonen.nl/binnenvergt.