Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Ontmoetingsruimte Buitenplaats ontvangt € 16.000 van het Oranje Fonds

Publicatiedatum: 14-04-2016

Stichting Ontmoetingsruimte Buitenplaats krijgt een bijdrage van € 16.000 van het Oranje Fonds voor de inrichting van de gezamenlijke ruimte in het nieuwe woongebouw in Sleeuwijk. Deze ontmoetingsruimte moet het kloppende hart worden van de 41 huurwoningen die bijna gereed zijn om aan de toekomstige bewoners over te dragen.

Buitenplaats

Sinds 2011 werkt Bazalt Wonen hard aan het centrumontwikkelingsplan in Sleeuwijk. Er wordt dan ook volop gebouwd. Medio 2014 kregen de bewoners van fase 1 hun sleutels: De Nieuwe S en bijbehorende koopwoningen. Nu is het moment aangebroken dat Bazalt Wonen ook het tweede deel van het mooie plan mag opleveren: Project Buitenplaats. Vanaf de derde week van april 2016 nemen de eerste bewoners de sleutels in ontvangt en kan ook gestart worden met het inrichten van de gezamenlijke ruimte op de begane grond.

Kloppende hart

De ontmoetingsruimte moet het kloppende hart worden. Er zijn voor deze ruimte namelijk grote plannen. Het moet een ontmoetingsplaats worden voor ouderen, jongeren en zo mogelijk voor beide groepen samen. In deze ontmoetingsruimte kunnen bewoners, omwonenden en dorpsgenoten dadelijk koffie of thee drinken of samen een spelletje spelen. Maar dat is niet het enige. Het bestuur van Stichting Ontmoetingsruimte Buitenplaats hoopt ook samen te werken met lokale verenigingen, bijvoorbeeld als het gaat om het faciliteren van vergaderingen, tentoonstellingen, optredens en zoveel meer. Er zijn zelfs plannen om er van tijd tot tijd samen te eten. Maar, gewoon een krantje lezen en een praatje maken kan ook.

Het Oranje Fonds

De bijdrage van het Oranje Fonds is dan ook zeer welkom. Mede dankzij deze bijdrage lukt om van de ontmoetingsruimte een gezellige en warme ruimte te maken. Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.