Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Ontmoetingsruimte Buitenplaats ontvangt € 5.000 van het VSBfonds

Publicatiedatum: 19-04-2016

Stichting Ontmoetingsruimte Buitenplaats krijgt een bijdrage van € 5.000 van het VSBfonds voor de inrichting van de gezamenlijke ruimte in het nieuwe woongebouw in Sleeuwijk. Deze ontmoetingsruimte moet het kloppende hart worden van de 41 huurwoningen, waarvan de bewoners aankomende week de sleutel in ontvangst mogen nemen.

Buitenplaats

Sinds 2011 werkt Bazalt Wonen hard aan het centrumontwikkelingsplan in Sleeuwijk. Er wordt dan ook volop gebouwd. Medio 2014 kregen de bewoners van fase 1 hun sleutels: De Nieuwe S en bijbehorende koopwoningen. Nu is het moment aangebroken dat Bazalt Wonen ook het tweede deel van het mooie plan mag opleveren: Project Buitenplaats. Vanaf deze week nemen de eerste bewoners dan ook de sleutels in ontvangst.

Aan de slag!

Aanstaande vrijdag 22 april is het zo ver. Dan ontvangt het bestuur van Stichting Ontmoetingsruimte Buitenplaats de sleutel van de ontmoetingsruimte. Voordat gestart kan worden met activiteiten, moet er eerst nog flink gewerkt worden. Komend weekend is het nog rustig, maar vanaf maandag 25 april is het een komen en gaan van werklieden: de vloer wordt gelegd en de wanden worden gesausd. 

En juist die bijdrage van het VSBfonds maakt het (mede) mogelijk dat - als alles mee zit - de week erna al de eerste tafels en stoelen naar binnen gedragen worden. Zo krijgt de sfeer van de ruimte langzaam maar zeker steeds meer vorm.  

Toekomstplannen ontmoetingsruimte

De ontmoetingsruimte moet het kloppende hart worden. Er zijn voor deze ruimte namelijk grote plannen. Het moet een ontmoetingsplaats worden voor ouderen, jongeren en zo mogelijk voor beide groepen samen. In deze ontmoetingsruimte zullen bewoners, omwonenden en dorpsgenoten binnenkort koffie of thee drinken of samen een spelletje spelen. Maar dat is niet het enige. Het bestuur van Stichting Ontmoetingsruimte Buitenplaats hoopt ook samen te werken met lokale verenigingen, bijvoorbeeld als het gaat om het faciliteren van vergaderingen, tentoonstellingen, optredens en zoveel meer. Er zijn zelfs plannen om er van tijd tot tijd samen te eten. Maar gewoon een krantje lezen en een praatje maken kan ook.