Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Ook Bazalt Wonen ondersteunt actie #ikwileenhuis

Publicatiedatum: 30-09-2019

Als woningcorporatie moeten we elk jaar een verhuurderheffing betalen aan de overheid. Een enorm bedrag, dat we net als vele andere corporaties veel liever zouden investeren in sociale huurwoningen. Daarom ondersteunt ook Bazalt Wonen de actie #ikwileenhuis.

De actie is gestart tegen de verhuurderheffing. Gezamenlijk betalen alle woningcorporaties dit jaar 1,7 miljard euro verhuurderheffing aan het Rijk. Ook Bazalt Wonen draagt 3,2 miljoen euro hieraan bij. Geld dat we veel liever zouden besteden aan de bouw van nieuwe huurwoningen, verduurzaming en het beperken van de woonlasten. Daarom steunen ook wij deze actie. Samen met vele andere corporaties deelden wij een kopie van onze belastingaanslag en deze tweet:

Bij deze @WBHoekstra en @KajsaOllongren. Ook van Bazalt Wonen ontvangen jullie €3,2 miljoen in de staatskas. Liever hadden we dat geld besteed aan nieuwe huizen, verduurzaming en/of beperken woonlasten. #ikwileenhuis #wooncrisis

#ikwileenhuis
Een ander doel van #ikwileenhuis is de wooncrisis een gezicht te geven. Huurders worden opgeroepen om deze actie te ondersteunen. Zij kunnen hun persoonlijke verhaal over de woningnood delen met de hashtag #ikwileenhuis. Op de website wooncrisis.nl zijn al persoonlijke verhalen te lezen van mensen zonder huis.