Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Opening nieuwbouwproject Nieuwe Banne: 'we vallen met de deur in huis'

Publicatiedatum: 24-10-2018

Het nieuwbouwproject de Nieuwe Banne in Sleeuwijk opende gisteren officieel de deuren van 10 eengezinswoningen en 10 studio’s. Wethouder De Gelder van de gemeente Werkendam en Peter van den Heuvel, directeur-bestuurder Bazalt Wonen heetten de nieuwe bewoners en zorgpartij SMO Breda op een bijzondere manier welkom. Ze vielen letterlijk met de deur in huis.

Dit nieuwbouwproject in Sleeuwijk is klaar voor gebruik. De nieuwe bewoners ontvangen volgende week officieel de sleutel van hun nieuwe huis. 

Realisatie van een bijzonder project
De Nieuwe Banne is een uitbreidingswijk aan de zuidkant van Sleeuwijk. ‘In samenwerking met architect Hilberinck Bosch en aannemer Hendriks Coppelmans realiseren we dit bijzondere project. Met de bouw van de 10 studio’s willen wij starters, die voor het eerst uit huis gaan, op weg naar zelfstandig wonen een kans bieden op de woningmarkt. De studio’s zijn ca. 22m2 groot en zijn geschikt voor éénpersoonshuishoudens, die met voorrang verhuurd worden aan jongeren tot 23 jaar met een duur van maximaal 5 jaar. Deze huurders tot 23 jaar sluiten een zogeheten jongerencontract af. Daarmee behouden ze hun inschrijfjaren. Op deze manier stimuleren we jongeren om later op een natuurlijke manier door te stromen naar een nieuwe (huur)woning. 5 studio's worden via de reguliere weg verhuurd en de andere 5 studio’s worden direct verhuurd aan zorgpartij SMO Breda en zijn gereserveerd voor woningzoekenden met een begeleidingsvraag die met spoed woonruimte zoeken. Deze bewoners krijgen voor een tijdelijke periode van, maximaal 1,5 jaar begeleiding naar zelfstandig wonen. Zo zorgen we samen voor een leefbare woonomgeving voor iedereen’, aldus Peter van den Heuvel.