Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Pas op! Oplichters zijn weer actief

Publicatiedatum: 28-09-2022

Er zijn meldingen van inwoners binnengekomen die bestolen zijn door iemand die zich voordoet als een medewerker van de gemeente. Medewerkers van de gemeente komen nooit onaangekondigd bij u langs. Ze maken altijd eerst een afspraak. Wees alert!

De persoon die voor de deur stond, deed zich voor als een medewerker van gemeente Maasdriel en wilde de woning in om te kijken welke hulp er nodig was vanuit de Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Een typisch geval van een babbeltruc. Toen de persoon uiteindelijk was vertrokken, bleek dat er waardevolle spullen weg waren.

Wees alert
Medewerkers van gemeente Maasdriel komen altijd aangekondigd bij u langs. Als u een melding bij de gemeente maakt van een hulpvraag, ontvangt u daar een bevestigingsbrief van. Zodra zij met die melding aan de slag gaan, bellen ze u om een afspraak te maken. Belt iemand aan en twijfelt u? Laat de persoon niet binnen. Neem ter controle contact op met de gemeente Maasdriel via (0418) 63 88 88.

Babbeltruc
Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor. Onbekenden bellen aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld, sieraden en andere waardevolle bezittingen.

Tips
De politie heeft tips opgesteld om veilig thuis te zijn. Bekijk deze tips via de website van de politie en wees alert!

Slachtoffer van een babbeltruc? Doe aangifte!
Bent u slachtoffer van een babbeltruc of heeft iemand geprobeerd met een smoes bij u binnen te komen? Als de dader verdwenen is, bel dan met de politie op nummer 0900-8844. Als de dader nog in de buurt is, belt u met 112.