Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Politici op bezoek bij SWR in Rivierenland

Publicatiedatum: 22-03-2016

21 maart jl. hebben politici uit Den Haag, beleidsmakers van de provincie Gelderland, gemeenteraadsleden en huurdersbelangenverenigingen kennis gemaakt met het werk van de Samenwerkende Woningcorporaties Rivierenland (SWR) tijdens een bustour langs projecten in de regio.

Woningwet in de praktijk

Het werkbezoek is bedoeld om politici te laten (in)zien wat de nieuwe Woningwet in de praktijk betekent voor corporaties en hoe innovatief corporaties te werk gaan samen met lokale, regionale partners en uiteraard met huurders en bewoners. Hierbij zijn thema’s aan de orde gekomen als betaalbaarheid en scheef wonen, wachttijden en doorstroming, wonen met zorg, langer thuis wonen en leefbaarheid. Diverse maatschappelijke en zorglocaties en verduurzamingsprojecten in de dorpen in het werkgebied zijn bezocht.

De genodigden kregen een goed beeld waar corporaties tegenaan lopen in hun dagelijkse werk en hoe zij samen met samenwerkingspartners en bewoners invulling geven aan prettig en betaalbaar wonen.

De SWR verhuren in totaal zo’n 35.000 sociale huurwoningen in 10 gemeenten. Deze woningen staan in kleine steden en op het platteland met veel dorpen. De SWR huisvest een breed scala aan doelgroepen.