Nieuwsbericht

Roel Wigman en Natuurinclusief Altena maken omgeving groener

Publicatiedatum: 24-08-2020

Met zijn werkgroep Natuurinclusief Altena zet Roel Wigman zich in om de omgeving groener te maken. En met succes! “Hoe je ook woont, je kunt de natuur altijd een handje helpen.”

Muggen bestrijden
Zo bereikte de werkgroep mooie resultaten met hun aanpak van een muggenplaag in Sleeuwijk. Roel: “Ik had er ideeën over hoe we die muggen op een natuurlijke manier konden bestrijden. Bijvoorbeeld met vogels en vleermuizen. Ik zocht contact met de gemeente en zo is het gaan lopen. We hebben nestkastjes en vleermuiskasten uitgedeeld aan bewoners. En dat werkte hartstikke goed.”

Meedenken met de bouw
Bestrijding is één ding, Natuurinclusief Altena wil ook graag een stap eerder aan tafel zitten: "We denken ook graag mee als gebouwen en wijken in de ontwerpfase zijn. Dan kunnen er nog allerlei groene maatregelen worden meegenomen, bijvoorbeeld nestvoorzieningen in de muur, groene daken, gevelbeplanting en groene parkeerplaatsen. We hebben daar bij Woonlinie ook al concrete resultaten mee bereikt, bij woonproject de Bloesemhoff in Andel. Zij denken echt met ons mee.”

Wat kunt u doen als bewoner?
Maar ook als bewoner kun je iets doen voor de natuur. Zijn eigen balkon op het noorden is helaas, zo vindt Roel, niet zo geschikt voor groen. Ook toen hij er een insectenhotel neerzette had hij zo zijn twijfels. Maar wat schetste zijn verbazing: “Op een dag zaten er allemaal kleine bijtjes in!” Waarmee hij maar wil zeggen: hoe je ook woont, je kunt altijd iets doen om de natuur een handje te helpen.

Benieuwd naar het hele interview met Roel én zijn tips voor een duurzame tuin of balkon? U leest het in ons magazine.