Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Armoedepact Altena: samen tegen armoede

Publicatiedatum: 20-02-2020

Dinsdagavond 18 februari ondertekenden verschillende partners het Armoedepact Altena in De Werf, Woudrichem. Met dit pact werkt een aantal organisaties nauw samen om armoede en schulden zoveel mogelijk te voorkomen. Ook Bazalt Wonen zette haar handtekening. Gemeente Altena, de trekker van het armoedepact, roept andere organisaties op zich ook bij het pact aan te sluiten.

Niets om je voor te schamen
Armoede is niets om je voor te schamen. Niemand kiest er bewust voor om in armoede te leven. Het kan iedereen overkomen. Daarom zet het Armoedepact Altena zich ook in om de schaamte rond het leven met weinig geld te doorbreken. Doordat verschillende organisaties binnen het Armoedepact samenwerken, kunnen we samen nieuwe en beter passende oplossingen bedenken om mensen te helpen.

Verschillende regelingen
Iedereen moet mee kunnen doen in Altena. Er zijn veel regelingen en diensten waar mensen met schulden gebruik van kunnen maken, bijvoorbeeld via de gemeente. Toch zijn inwoners hier niet goed van op de hoogte. Soms hebben zij moeite om diensten aan te vragen en werken verschillende organisaties los van elkaar. Het Armoedepact Altena wil daar verandering in brengen.

Meer weten of actie ondernemen?
Lees hier het Armoedepact. Heeft u weinig te besteden en komt u in de knel met het betalen van de huur? We snappen dat het moeilijk is om over dit soort zaken te praten, maar u hoeft u niet te schamen. Onze klantconsulenten helpen u graag, zij zijn bereikbaar via 088 520 4000.