Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Sleutels huurwoningen BinnenVergt uitgereikt

Publicatiedatum: 20-05-2021

De bewoners van de 12 nieuwe huurwoningen in de Aakstraat in Zaltbommel hebben de sleutels van hun huis ontvangen. Vanwege de maatregelen kon dat niet tijdens een gezellige samenkomst, maar het moment was er niet minder feestelijk om. Elke bewoner ontving uit handen van een medewerker van Bazalt Wonen de huurovereenkomst, een emmer vol klusspullen en het allerbelangrijkste: de sleutels!

Slotstuk van de wijk
In 2008 werd gestart met de bouw van de Nije Hof; een wooncomplex met 66 appartementen waar zorg aan huis geleverd wordt. De eerste fase in de nieuwe wijk BinnenVergt. Fasegewijs zijn oude woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De  BinnenVergt is een mix van mensen én woningen geworden. Starters, gezinnen en ouderen wonen er in appartementen, rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen.

De huurwoningen die deze week zijn opgeleverd, vormen samen met 16 koopwoningen en 6 koopappartementen het slotstuk. De koopwoningen, die dochteronderneming Bouwlinie ontwikkeld heeft, zijn allemaal verkocht en in de afgelopen weken opgeleverd. De kopers van de appartementen krijgen binnenkort hun sleutel. Aannemersbedrijf P. van Leeuwen en Installatiebedrijf Van Gammeren hebben deze fase woningen voor Bazalt Wonen gerealiseerd.

Historische stijl in een nieuw jasje
De BinnenVergt is een jonge, populaire wijk waar het prettig wonen is. Het is er heerlijk rustig en omgeven met veel groen. De vesting Zaltbommel ligt op loopafstand. De huurwoningen zijn, net als alle andere woningen in de wijk, ontworpen door Mulleners + Mulleners Architecten. Zij bedachten woningen met een pakhuisachtige uitstraling, geïnspireerd op panden zoals we die kennen van oude fabrieksterreinen.

Klaar voor de toekomst
De huurwoningen zijn zogenaamde ‘WATT-woningen’, ook wel bekend als Nul-op-de-Meterwoning (NOM). Betaalbaar, energiezuinig, comfortabel én toekomstbestendig. Het huis wekt net zoveel energie op als het (bij een gemiddeld gebruik) verbruikt. Energieneutraal bouwen heeft de toekomst. Fossiele brandstoffen, zoals aardgas, zijn slecht voor het milieu. Bovendien worden deze brandstoffen duurder en schaarser. Daarom investeert Bazalt Wonen in duurzame nieuwbouwwoningen en bouwen we energieneutraal.