Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Startsein voor woonproject Bloesemhoff in Andel

Publicatiedatum: 09-07-2019

Woningcorporatie Bazalt Wonen ondertekende gisteren einde middag officieel de definitieve samenwerkingsovereenkomst met stichting De Bloesemhoff en stichting Prisma zorg in Andel. Na veertien jaar van wikken en wegen over de plannen geeft Bazalt Wonen nu eindelijk het startsein van de bouw van 16 huurappartementen in de Bloesemhoff in Andel voor jong volwassenen met een beperking.

Het is een project met een lange adem, dat kunnen we wel zeggen. Het bleef nog even spannend tot het laatste moment nadat de berekeningen van de bouwkosten definitief waren. Maar we zijn blij dat we, in samenwerking met stichting De Bloesemhoff, er uiteindelijk in zijn geslaagd om voor deze bijzondere groep huurders in Andel een passende en betaalbare huisvesting te kunnen bieden. Ook zij verdienen een fijn huis, thuis en leven, aldus Peter van den Heuvel, directeur Bazalt Wonen.

Duurzame woningen
In totaal komen er 16 energieneutrale huurappartementen (gasloos en voorzien van zonnepanelen) met 2 gemeenschappelijke ruimtes voor bewoners met een zorgbehoefte, gefaciliteerd met 24 uurs zorg door Prisma. Dit project wordt ontwikkeld op de oude locatie van de Notenhoff in Andel, waar ook de ondertekening plaatsvond.

Samen bouwen
In samenspraak met stichting De Bloesemhoff is het plan ontworpen door Centrum Architecten. Het woonproject Bloesemhoff wordt ontwikkeld door Bouwlinie. De aannemers zijn Tankens uit Andel en installatiebedrijf Van Gammeren uit Veen.

Start bouw
Volgens projectleider Thijs Voncken staat de start bouw gepland voor net na de zomervakantie. De oplevering vindt vooralsnog plaats in het 4de kwartaal van 2020, waarna de bewoners er daadwerkelijk kunnen gaan wonen.

Er zijn nog een aantal huurappartementen beschikbaar. Heeft u interesse?
Neemt u dan rechtstreeks contact op met stichting www.bloesemhoff.nl.

Lees meer over het project Bloesemhoff.