Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Stralende oplevering Buitenplaats in Sleeuwijk

Publicatiedatum: 11-07-2016

Project ‘Buitenplaats’ is op donderdagmiddag 7 juli 2016 feestelijk geopend. De bewoners, omwonenden en alle direct betrokken partijen genoten van een hapje, drankje en live muziek. Het markeert het einde van centrumontwikkeling De Nieuwe Es in Sleeuwijk door Bazalt Wonen.

In mei 2014 vierde Bazalt Wonen de afronding van de 1e fase met huur- en koopappartementen en diverse winkels. Nu was het moment aangebroken om de oplevering van de 2e  fase te markeren: project Buitenplaats, gelegen naast het nieuwe winkelcentrum aan de zijde van de Eikenlaan.

Een stralend feestje

Met een symbolische handeling werd het complex – en in het bijzonder de ontmoetingsruimte - geopend. Wethouder De Gelder en twee bestuursleden van de ontmoetingsruimte knipten het lint voor de entreedeuren van het appartementencomplex vakkundig door. Op de benedenverdieping van het appartementencomplex bevindt zich de mooi ingerichte ontmoetingsruimte die voor iedereen toegankelijk is voor het drinken van een kop koffie en het spelen van een spelletje.

Vier bewoners stelden hun woning open en alle aanwezigen mochten binnen een kijkje nemen.

Buitenplaats; een bijzonder project

De 24 appartementen en 17 grondgebonden woningen staan er prachtig bij. Dit nieuwe stukje Sleeuwijk is niet alleen bijzonder vanwege de uitstraling van het gebouw, met name de groene plantsoenen rondom de woningen en de speels aangelegde paden op het complex geven een vakantieparkgevoel. 

Ook de snelheid waarmee de woningen uiteindelijk zijn gerealiseerd, is bijzonder te noemen. Normaal gesproken duurt het zeker 4,5 jaar vanaf de eerste schetsen tot de daadwerkelijke oplevering van een nieuwbouwplan van deze omvang. Gisteren bleek dat het is gelukt om ditzelfde ontwikkeltraject naar ongeveer 1,5 jaar terug te brengen.