Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Succesvolle activiteitenweek Samen op het Bachplein

Publicatiedatum: 18-10-2021

Van zaterdag 25 september tot 1 oktober vond de activiteitenweek ‘Samen op het Bachplein’ plaats. Gemeente Zaltbommel, Bazalt Wonen, de politie, Buurtzorg Jong, Handhaving Nederland en Welzijn Bommelerwaard organiseerden deze week samen met de buurtbewoners van het Bachplein en omstreken. Zo konden de inwoners van het Bachplein elkaar en de betrokken organisaties beter leren kennen. Alle betrokkenen kijken terug op een zeer geslaagde week.

Wethouder Adrie Bragt bezocht dinsdag 28 september het Bachplein en ging het gesprek aan met omwonenden: 

Ik vind deze week een prachtig initiatief. Hiermee wordt op een positieve manier het samen leven in de buurt aangepakt, in samenwerking met de betrokken partijen en de buurtbewoners. Het enthousiasme van de buurtbewoners was aanstekelijk. Het was een feest erbij te zijn.

Activiteiten voor en door buurtbewoners
Er waren diverse sport- en spelactiviteiten voor jong en oud. Zo waren er verschillende ontmoetingsmomenten met alle betrokken organisaties en buurtbewoners. De week is afgesloten op vrijdagavond met zelfgemaakte hapjes door de omwonenden. Een buurtbewoner vertelt:

Iedereen vond het eten lekker en ik heb goede gesprekken gehad met m’n buren én de professionals!

Vervolg
De betrokken partijen zijn tevreden met de opkomst, ondanks het regenachtige weer. Bewoners hebben open hun verhaal gedeeld. En met deze input gaan we verder. Zodat iedereen prettig woont aan het Bachplein en omgeving.

Verduurzamen van de woningen
In 2022 voert Bazalt Wonen groot onderhoud uit aan de woningen aan het Bachplein, Lisztstraat en de Chopinstraat. Wij grijpen dat moment aan om ook met elkaar over de leefbaarheid en het burencontact te spreken. Dat doen we samen met de bewoners. Want alleen samen kunnen we ervoor samen dat het prettig wonen is aan en rondom het Bachplein!