Nieuwsbericht

Taal maakt sterker: Week van de Alfabetisering 2019

Publicatiedatum: 10-09-2019

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Laaggeletterdheid is niets om je voor te schamen, maar wel belangrijk om aan te pakken. Als je goed kunt lezen en schrijven, maakt dat je leven een stuk makkelijker. Tijdens de Week van de Alfabetisering (9 t/m 15 september 2019) komen honderden organisaties daarom in actie voor een geletterd Nederland. Ook wij zetten ons als partner van het Taalakkoord hiervoor actief in.

Het thema laaggeletterdheid spreekt ons erg aan. Wonen gaat namelijk niet over stenen, maar over mensen. Wij zijn er vooral voor mensen met een lager inkomen en de kwetsbare groepen in onze samenleving. Het gaat gelukkig goed met veel van onze huurders. Toch zien we nog steeds een grote groep die moeite heeft zich staande te houden.

Wij vinden het belangrijk om ons steentje hieraan bij te dragen. Daarom is Bazalt Wonen één van de partners van het Taalakkoord Rivierenland. 47 organisaties in Rivierenland werken samen om laaggeletterdheid in de regio aan te pakken. In het Taalakkoord staan hiervoor duidelijke afspraken.

Wat doet Bazalt Wonen?
We vinden het belangrijk dat onze informatie begrijpelijk is voor iedereen. Zo streven we ernaar dat onze teksten op de website op taalniveau B1 geschreven zijn. Ook volgen onze medewerkers met veel klantcontact een workshop zodat ze signalen van laaggeletterdheid kunnen herkennen. Hierdoor kunnen we onze klanten nog beter helpen.

Activiteiten tijdens de Week van de Alfabetisering
Doet u net als wij ook mee met de Week van de Alfabetisering? In Zaltbommel worden er verschillende leuke activiteiten georganiseerd:

Beter leren lezen?
Wilt u ook beter leren lezen, schrijven of rekenen? Op de website van weekvandealfabetisering.nl kunt u zich hiervoor inschrijven.