Nieuwsbericht

(T)huis in de Burcht

Publicatiedatum: 21-06-2022

Vorig week mochten tien huurders hun nieuwe woning in de Burcht betrekken. Met prachtig weer erbij werden auto's vol spullen uitgeladen. Het inrichten kan beginnen!

Historische locatie
De huurwoningen van nieuwbouwwijk de Burcht staan aan de van Heldenstraat en de Burcht in Werkendam. De ligging is prachtig; achter de Hoogstraat en op korte afstand van de dijk. De wijk heeft zijn naam te danken aan een burcht die daar heel lang geleden, in de Middeleeuwen, heeft gestaan. Bij archeologisch onderzoek zijn er resten van deze burcht aangetroffen. Rond het jaar 2000 is het plan opgevat om het gebied De Burcht/Van Heldenstraat/Bergseveld opnieuw in te richten. De bestaande seniorenwoningen waren gedateerd en zijn gesloopt. Met de toenmalige gemeente Werkendam werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de herontwikkeling van het gebied.

Mix van woningen
Er zijn drie typen woningen gebouwd, namelijk de Rietaak, Stevenaak en Rijnaak. De Rietaak en de Rijnaak zijn beide gelijkvloerse woningen. Vier van deze acht woningen zijn met voorrang verhuurd aan 55+ers, die verhuizen uit een eengezinswoning van Bazalt Wonen. De woningen hebben de woonkamer aan de voorzijde van de woning, de keuken ligt aan de achterzijde. Aan de achterzijde zit ook de slaapkamer met toegang tot een badkamer. Er is een apart toilet aanwezig. Ook hebben deze woningen een eerste etage. De eengezinswoningen van de Stevenaak hebben een tuingerichte woonkamer en een open keuken aan de voorkant van de woning. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers met dakkapel en een badkamer.

Wij wensen alle bewoners heel veel geluk in hun nieuwe woning!