Nieuwsbericht

Tips tegen de warmte: zo houdt u uw huis koeler

Publicatiedatum: 11-08-2020

Het is tropisch warm in Nederland. Doordat het buiten ontzettend warm is, stijgt ook de temperatuur binnenshuis. Wat kunt u hieraan doen? Zo houdt u uw huis koeler:

Lucht uw huis 's ochtends en ’s avonds
's Ochtends en 's avonds is het een stuk koeler dan overdag. Zet daarom in de vroege en late uurtjes ramen en deuren tegenover elkaar open. Zo kan het even lekker doorwaaien. Zorg ook dat er 's nachts koele lucht binnenkomt. Zet ventilatieroosters open of ramen op een kier. 

Houd overdag de ramen en gordijnen zoveel mogelijk dicht
Als het buiten warmer is dan binnen, kunt u de ramen beter dichthouden. Sluit de zonwering of de gordijnen. Hierdoor kan de zon uw huis niet extra opwarmen.

Zet apparaten uit
Lampen, stofzuigers, televisies, ovens en laptops warmen op bij gebruik. Zet ze daarom uit als u ze niet persé nodig heeft. Maak bijvoorbeeld een maaltijdsalade in plaats van een ovenschotel. Dat scheelt al snel een graadje. Droog de was niet in de droger, maar op een wasrek of buiten aan een ouderwetse droogmolen. Het is zo weer droog!

Maak een goedkope ‘airco’
U kunt uw eigen goedkope en energiezuinige airco maken. Zet een bak ijs of een fles met ijskoud water voor uw ventilator. De ventilator koelt op deze manier de lucht. Dit zorgt voor een heerlijk frisse luchtstroom. Ook fijn: een ventilator gebruikt veel minder stroom dan een airconditioning!

En natuurlijk: drink genoeg water!

Meer tips om uw huis koeler te houden? Lees verder op gelukkigerwonen.nl.