Nieuwsbericht

Verslag van Burendag 2018

Publicatiedatum: 25-09-2018

Op zaterdag 23 september was het Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren.

Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. En weer of geen weer dit jaar, een feest was het zeker. Op verschillende plekken in ons werkgebied organiseerde buurtbewoners en stichtingen activiteiten. Wij namen een kijkje bij een aantal activiteiten in Zaltbommel.  

Zo was er in De Grote Aak een ontmoetingsmiddag voor de wijk de Vergt en omliggende straten. Er was een muzikale bingo en het Shantykoor trad op. In woongebouw De Nije Hof konden bewoners en buurtbewoners de nieuwe pluktuin bekijken en proeven van het lekkers dat er groeit. Er stond courgettesoep op het menu. In de buurttuin Juliana’s hofje werd een burendiner bereid voor buren, vrijwilligers en tuinders. Een heerlijk buffet stond klaar! Op zondag 23 september nodigde de Raad van Kerken, Moskee Ennasser, Kompas, Vluchtelingenwerk en Al Amal haar buurtbewoners uit voor een barbecue en een rondleiding in de moskee. Kinderen konden hun creativiteit kwijt tijdens leuke activiteiten. Wij vonden het een geslaagde Burendag!  

Financiële bijdrage van Bazalt Wonen
Om de Burendag plannen van onze huurders financieel te ondersteunen, heeft Bazalt Wonen een totaalbedrag van € 1000,- ter beschikking gesteld. Per activiteit kon de organisator een bedrag tot maximaal € 150,- aanvragen. De hoogte van de bijdrage was afhankelijk van de soort activiteit. Een bijeenkomst met buren die gezamenlijk ook wat doen voor de leefbaarheid of het welzijn in een buurt, krijgt een hoger bedrag toegekend dan bijvoorbeeld een gezamenlijke barbecue.