Nieuwsbericht

Verzameling van oud papier in Altena

Publicatiedatum: 10-07-2020

 

Vanaf 1 januari 2021 haalt de gemeente Altena het oud papier alleen nog op in papiercontainers. De verenigingen in Altena, die het papier ophalen, stoppen in 2021 met het inzamelen van losse bundels oud papier. Uw oud papier wordt vanaf dan alleen nog maar opgehaald wat in een papiercontainer zit.

Welke mogelijkheden heb ik als huurder?

Woont u in een eengezinswoning?
De papiercontainer regelt u rechtstreeks via de gemeente Altena. U heeft dan de mogelijkheid  om te kiezen tussen een 240 liter container (groot) of een 140 liter container (klein). Hierover heeft u ook al een brief ontvangen van de gemeente.

Woont u in een appartementen complex?
Dan ontvangt u medio november een brief vanuit uw corporatie én de gemeente Altena. Op dit moment zijn we samen met de gemeente aan het inventariseren welke mogelijkheden er binnen de complexen zijn. Meer informatie ontvangt u nog in een brief.  

Woont u in de vesting van Woudrichem?
Sommige adressen in de vesting van Woudrichem hebben helaas geen plaats voor papiercontainers. De gemeente Altena is samen met de vertegenwoordigers (inwoners) van de vesting in gesprek voor een passende oplossing.  

Nog vragen?
Neemt u dan een kijkje op: www.gemeentealtena.nl/afval/oud-papier-container. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, stuur dan even een mail naar afvalgemeentealtenanl.