Nieuwsbericht

Hoe voorkom je vocht en schimmel in huis?

Publicatiedatum: 17-02-2022

Schimmel groeit vooral in vochtige ruimtes zoals de keuken, badkamer, douche en slaapkamer. Het ziet eruit als zwarte aanslag. Dat is met een goed middel wel weg te krijgen. Maar u kunt beter zorgen dat het niet ontstaat. Het is namelijk ook niet goed voor uw gezondheid. Het is dus belangrijk om het te voorkomen.

Hoe doet u dat?

  • Lucht uw huis door dagelijks 10 minuten de ramen te openen. Of zet overdag de (klep-) ramen en/of ventilatieroosters open. Dan wordt de lucht in huis minder vochtig. Ook in de herfst en in de winter is het belangrijk om dit te doen.
  • Ventileer extra als u doucht. Zet tijdens of na het douchen een raam of deur open.
  • Laat uw schone was zoveel mogelijk buiten drogen. Zo zorgt u voor minder vocht in huis. Kan de was alleen binnen drogen? Zet dan een raam open in de kamer waar de was hangt.
  • Zet een raam open in de keuken als u kookt en eventueel uw afzuigkap. En doe deksels op de pannen die op het vuur of op de kookplaat staan.
  • Je adem is ook vochtig. Zet regelmatig een raam open als u bezoek heeft. Zo komt er verse lucht binnen.


Hoe verwijder je schimmel?
U kunt schimmelplekken zelf verwijderen. Maar een nat doekje (met zeep) is niet genoeg. Lees onze folder 'Gezond leven in uw eigen woning’. Hierin vindt u boordevol handige tips over weg met vocht en schimmel. 

Goed onderhoud doen we samen
Heeft u last van schimmel en wilt u graag weten hoe u uw woning het beste kunt ventileren? Neemt u dan contact op met onze opzichters via 088 520 4000. Of dien online een reparatieverzoek in via MijnBazalt. Wij onderzoeken wat de oorzaak van de schimmel is en u een advies geven hoe dit te verhelpen.