Nieuwsbericht

Vroeg eropaf Bommelerwaard: snel hulp bij (geld)problemen

Publicatiedatum: 30-06-2017

Steeds vaker kunnen mensen hun rekeningen niet meer betalen. Daarom starten wij, samen met de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel, op 1 juli 2017 met Vroeg eropaf Bommelerwaard. In dit bericht leggen wij uit wat deze proef inhoudt.

Contact bij huurachterstand

Met de proef proberen wij huurders met betalingsproblemen sneller in beeld te krijgen. De huur is één van de laatste rekeningen die huurders niet meer betalen betaalt als ze krap bij kas zitten. Dit is vaak een teken dat er meer aan de hand is. Huurders die twee maanden de huur niet voldoen worden vanaf 1 juli 2017 aangemeld bij Vroeg eropaf Bommelerwaard. Vroeg eropaf Bommelerwaard is een samenwerking tussen de corporaties in de Bommelerwaard, de gemeenten en het Buurtteam. Vaak is er bij een huurachterstand namelijk meer aan de hand. Als je (te) lang wacht met hulp zoeken, kunnen de problemen steeds groter worden.

Voorkomen is beter dan genezen

Wij willen juist voorkomen dat onze huurders (verder) in de schulden komen. Problemen oplossen kunnen we echter niet alleen. Daarom delen wij de signalen van huurachterstand met de gemeente en het Buurtteam. Zo kunnen we samen aan een oplossing werken en op tijd hulp bieden. Met die hulp krijgen huurders weer grip op hun geldzaken. En dat brengt rust, want schulden zorgen voor stress.

Vragen?

Heeft u vragen over onze nieuwe werkwijze of over de proef? Neem dan contact op met Tatjana Veenstra via telefoonnummer 088 520 4000.