Werken bij Bazalt Wonen
Over Bazalt Wonen Nieuws en documenten Laatste nieuws Aanleg glasvezel van start in Altena

Aanleg glasvezel van start in Altena

Leestijd: 2 min

DELTA Netwerk ziet voldoende animo om de aanleg van glasvezel te starten in gemeente Altena. De aanleg neemt naar verwachting een jaar in beslag. Dit betekent dat eind 2023 alle klanten in Dussen, Hank, Sleeuwijk, Nieuwendijk en Werkendam gebruik kunnen maken van een werkende glasvezelverbinding indien zij dat willen. 

Glasvezelaansluiting voor alle woningen  
Tijdens de aanleg komt DELTA Netwerk ook langs woningen waarvan bewoners zich niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Ook deze woningen wil DELTA Netwerk alvast aansluiten op het glasvezelnetwerk. Op deze manier zijn de woningen direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat maar één keer open.

Aansluiting is geheel vrijblijvend
Met een glasvezelaansluiting in de woning kunt u op elk moment overstappen naar glasvezel. Bewoners kunnen pas gebruikmaken van hun glasvezelaansluiting, wanneer zij een glasvezelabonnement hebben afgesloten. Let op! We verplichten u niet om nu of later een glasvezelabonnement af te nemen bij Delta Netwerk. Wij vragen nu alleen uw medewerking aan Delta Netwerk te geven, zodat we de woningen kunnen voorbereiden op de toekomst. 

Graafwerkzaamheden 
Komende week start aannemer Van Gelder Telecom al met de voorbereidende werkzaamheden. Zij starten met het schouwen van de woningen. Hierbij bekijkt de bewoner samen met de aannemer waar de glasvezelaansluiting het beste kan worden geplaatst. De woningschouw start in Werkendam. Ook alle graafwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Van Gelder Telecom. Daarbij komt de glasvezelkabel langs ruim 8200 adressen in Dussen, Hank, Nieuwendijk, Sleeuwijk en Werkendam te liggen. 

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd  
Alle bewoners ontvangen een brief. Wij vragen onze huurders om mee te werken aan de schouw, zodat al onze woningen toekomstklaar zijn voor eventuele glasvezel aansluiting.

Meer informatie leest u op onze website en de website van Delta:
Lees de veelgestelde vragen op onze pagina over glasvezel of op de website van Delta. Via onderstaande links leest u de nieuwsberichten op de gebiedspagina van Delta: 

Aannemer Van Gelder Telecom gaat van start met de woningschouw in Sleeuwijk |

Op welke momenten komt de aannemer bij mij langs in Sleeuwijk? |

Wij sluiten jouw woning graag aan op het glasvezelnetwerk van Giessen, Rijswijk, Sleeuwijk & Woudrichem |