Werken bij Bazalt Wonen
Over Bazalt Wonen Nieuws en documenten Laatste nieuws Opgepast! Oplichters actief met babbeltruc

Opgepast! Oplichters actief met babbeltruc

Leestijd: 2 min

In de omgeving van Almkerk zijn oplichters actief die zich voordoen als medewerkers van de Rabobank. Wees alert!

Herken een babbeltruc
De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat met een mooie smoes. Zij doen zich voor als medewerkers van bijvoorbeeld een bank of gemeente. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Let op! Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Een bank of andere instantie vraagt daar nooit naar.

Voorkom na een babbeltruc dat uw rekening wordt leeggehaald.
Het is verstandig om uw spaargeld van uw lopende rekening naar een spaarrekening te verplaatsen. Zo voorkomt u dat er grote bedragen van uw bank- of girorekening kunnen worden gehaald. Daarnaast kunt u het dagopnamelimiet aanpassen naar een lager bedrag. Dit staat automatisch ingesteld op ongeveer €1000,- per dag. Bij eventuele diefstal van uw pinpas en code is de schade dan minder groot. Vraag uw bank naar de mogelijkheden. 

Extra preventiemaatregelen
Open nooit te deur voor vreemde mensen. Ook niet als iemand belt via de intercom. Vraag wie er voor de deur staat en doe niet zomaar open. Kijk altijd eerst via het zijlicht naast de voordeur en/of via het spionnetje in de deur of de aanbeller een bekende is. Is het een onbekende en verwacht u geen bezoek? Open de deur dan niet! Indien aanwezig kunt u de deur op een kier zetten met een kierstandhouder of deurketting. Zo kunnen personen nooit ongewenst binnen dringen. 

Ziet u een verdachte situatie?
Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Voor niet dringende zaken kunt u bellen contact opnemen via 0900-8844.