Geen objecten gevonden

Vluchtelingen opvangen in uw huurwoning? Laat u informeren

Publicatiedatum: 17-03-2022

Het is hartverwarmend om te merken dat er zo veel mensen in ons land hun deuren open willen stellen voor vluchtelingen in nood. Overweegt u om vluchtelingen in uw huis op te vangen? Laat u goed informeren.

 • Opvang in een (huur) woning brengt mogelijk kosten met zich mee.
  Als u mensen opvangt, brengt dit mogelijk extra kosten met zich mee. U biedt niet alleen onderdak, maar zorgt waarschijnlijk ook voor eten en drinken, kleding etc. Als dit een langere periode duurt, kan dit mogelijk gevolgen hebben voor toeslagen en/of uitkering die u ontvangt. Wilt u hier meer over weten? Stel uw vragen bij de gemeente Altena of Zaltbommel
 • Opvang is niet voor even.
  Tijdelijke opvang kan langer duren dan u zich nu wellicht kunt bedenken. Dat heeft een flinke impact op uw eigen woon- en leefsituatie en het is belangrijk u dat te realiseren.
 • Is uw woning wel geschikt?
  Helaas is niet elke woning groot genoeg om er voor langere tijd met veel mensen in te wonen. Dit kan veiligheids- en gezondheidsrisco’s opleveren, omdat er sprake is van overbewoning. Als u overweegt om vluchtelingen in huis op te vangen, raden we u aan contact met ons op te nemen. Dan bespreken we uw persoonlijke woonsituatie, om te bepalen of uw woning geschikt is.  
 • Meld het bij ons.
  Als u vluchtelingen in huis wilt u opvangen, kunt u contact opnemen met Vluchtelingenwerk Nederland. Zij spelen een coördinerende rol in de opvang van vluchtelingen en kunnen u verder informeren. We vragen u het ook bij Bazalt Wonen te melden, dan zijn wij op de hoogte van uw situatie.

Meer informatie?
10 tips voor het opvangen van een vluchteling - Takecarebnb
VluchtelingenWerk Nederland
Rijksoverheid
Gemeente Altena
Gemeente Zaltbommel

Deel deze pagina