Geen objecten gevonden

Stijgende energieprijzen

De gas- en elektriciteitsprijzen stijgen. Helaas heeft iedereen in Nederland hier mee te maken. Hoeveel stijgen de kosten voor u? De stijging van de energieprijzen verschilt per woning en contract en dus per bewoner.

Heeft u vragen over de prijzen en uw verbruik?
Neem dan contact op met uw leverancier. Zij weten welk contract u heeft, hoelang de looptijd is, wat uw verbruik is (geweest) en kunnen meekijken met uw voorschotbedrag.

Compensatie vanuit de overheid
De overheid maakt geld vrij om huishoudens te compenseren door de belasting op energie te verlagen. Gemiddeld zal het gaan om ruim 500 euro per huishouden op jaarbasis bij een gemiddeld energieverbruik. U leest er meer over op de website van de Rijksoverheid. Huishoudens met lage inkomens kunnen daarnaast gebruik maken van een eenmalige energietoeslag. Deze kunt u zelf aanvragen via uw gemeente. Kijk voor meer informatie op de website van gemeente Zaltbommel of gemeente Altena.

Het prijsplafond sluit niet goed aan bij huishoudens die gebruik maken van blokverwarming. Bij blokverwarming zitten meerdere huishoudens achter 1 aansluiting. Daarom onderzoekt het kabinet of er andere mogelijkheden zijn om hen te ondersteunen. Huurders die gebruik maken van blokverwarming worden per brief door ons op de hoogte gebracht als er nieuws is. 

Verduurzamen en zonnepanelen
Bazalt Wonen werkt hard aan het verduurzamen (en daarmee ook isoleren) van woningen. Dat kan natuurlijk niet in één keer. Daarom komen de woningen met de laagste energielabels (lager dan D) als eerste aan de beurt. We pakken elk jaar minimaal 500 woningen aan. Tijdens zo'n verduurzamingsproject bieden we huurders ook zonnepanelen aan. Lees meer over zonnepanelen.

Wat u zelf kunt doen
Kleine beetjes kunnen samen veel doen om uw energiekosten te verlagen. Op deze pagina over zelf energie besparen vindt u meer informatie en tips!

Heeft u nog vragen? Of komt u – ondanks de compensatie vanuit de overheid – in de problemen met het betalen van de huur? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag mee over een oplossing.